Chery'den Türkiye'ye yatırım mesajı!

Türkiye'de yüksek satış rakamlarına ulaşan Çinli otomobil devi Chery, yatırımlarını uzun vadeli olarak şekillendirdiklerini belirterek Türkiye'deki müşterilerin ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını ifade etti.

Ekleme: 08.08.2024 10:41:46 / Güncelleme: 08.08.2024 10:46:10 / Güncel
Destek için 

Çinli elektrikli otomotiv üreticisi BYD'nin 1 milyar dolarlık yatırımı sonrasında başka hangi otomobil üreticilerinin Türkiye'ye yatırım yapacağı merak konusu oldu. Geçen yıl ve bu yıl yüksek satış rakamlarına ulaşan Çinli Chery'nin fabrika kurup kurmayacağı da tartışılıyor.

Şirketin Türkiye'de yatırım yapabileceğine dair haberlerin ardından Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan açıklamalarda bulundu.

Turan, şunları söyledi: "Chery olarak yatırımlarımızı uzun vadeli planlar doğrultusunda şekillendiriyoruz. Beş yıl sonraya yönelik projeksiyonlarımız mevcut ve bugün ajandamızda Türkiye pazarında müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Her şirket gibi bizim de uzun vadeli planlarımız var ve Chery olarak en başından beri Türkiye’yi stratejik bir ülke olarak değerlendirdik."

Turan, Türkiye'nin büyük potansiyeline vurgu yaparak, "Türkiye, sahip olduğu büyük potansiyel ile dikkat çekiyor. Diğer markaların tercih sebebi olması, Türkiye’nin Avrupa’ya önemli bir geçiş noktası ve birçok fırsatı barındırması, bu pazarı bizim için cazip kılıyor. Dolayısıyla, Chery için Türkiye oldukça doğru bir lokasyon. Bu bağlamda burada kapsamlı bir fizibilite çalışması yürütüyoruz." şeklinde konuştu.

DÜNYA

Etiketler: