Şehid Haniyye’nin çağrısı ile MİLYONLAR GAZZE İÇİN TEK YÜREK OLDU

HAMAS Siyasi Büro Başkanı Şehid İsmail Heniyye, soykırımcı siyonist çapulcular tarafından alçakça düzenlenen bir suikastla şehadete kavuşmadan önce dünya genelinde İslam Ümmeti’ne ve adaleti savunan tüm insanlara son bir çağrı yapmıştı. Şehid Heniyye çağrısında, 3 Ağustos'ta Gazze halkı ve siyonist barbarların hapishanelerindeki Filistinli esirlere destek için meydanlara inilmesini istemişti. Dünyada ve Türkiye’de milyonlar, tek yürek halinde Şehidin son çağrısı için meydanlara akın ettiler...

Ekleme: 05.08.2024 04:00:00 / Güncelleme: 05.08.2024 09:04:05 / Dünya
Destek için 

Siyonist suikast sonucu şehit edilen HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 3 Ağustos Cumartesi günü için, tüm Arap, İslam ve dünya ülkelerini, Gazze halkına ve işgal hapishanelerindeki Filistinli esirlere destek olmak adına meydanlara inmeye çağırmıştı. Şehit Heniyye'nin bu çağrısına Türkiye geneli tüm şehirlerde yoğun katılım sağlandı. STK ve siyasi partilerin organizasyonuyla şehirlerdeki önemli meydanlarda toplanan halk, ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık direnişe lehine destek sloganları atan halk, işgal rejimini ve soykırımını telin etti. Kentteki yürüyüşlerin ardından düzenlenen basın açıklamalarında 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde devam eden işgal rejimi saldırılarında 40 bin kişinin şehit olduğu, 100 bin kişinin de yaralandığı belirtildi. ABD ve Batının işgal rejimine verdiği destekle Gazze'de soykırımın işlendiğine dikkat çekilen açıklamalarda, İslam ülkelerinin ise soykırıma karşı ciddi bir duruş ortaya koyamadığı belirtildi. HAMAS Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye'nin, siyonist suikast sonucu şehit edildiği belirtilen açıklamalarda, Heniyye'nin şehadetinin direnişi asla akamete ve yılgınlığa sevk edemeyeceği; direnişin mutlaka galip geleceği ifade edildi.

İSTANBUL

Türkiye'deki katılımın en yoğun olduğu şehir İstanbul oldu. Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu öncülüğünde Beyazıt Meydanı'nda bir araya gelen on binlerce kişi, ellerinde Filistin direnişine destek mesajları içeren pankart ve dövizlerle Ayasofya Meydanı'na kadar yürüdü. Yol boyunca işgal rejimini telin eden ve direnişe destek veren ve slogan atarak yürüyen protestocular, yürüyüş güzergahında bulunan boykot listesindeki zincir restoranların önünde ıslık çalarak ve boykota dikkat çekerek protestoda bulundu. Daha sonra Ayasofya Meydanına bağlanan tüm yollardan akın akın katılımlarla toplananların sayısı yüzbinleri buldu. Yürüyüşün ardından binlerce kişi Ayasofya Meydanı'nda düzenlenen Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen "Şehit Heniyye'den Son Çağrı" mitingine katılım gösterdi. Mitingde bir konuşma yapan HAMAS yetkililerinden Talal Nassar, "Bu dava bugün bütün ümmetin omuzlarında devam ediyor. O tertemiz kanıyla imkansızı bilmeyen bir ümmetin var olduğunu gösterdi. O gitti ama bizler onun yolunda, Resul’ün yolunda devam ediyoruz, Filistin’in fethine doğru yürüyoruz. Bu direnişin İslam baki olduğu sürece devam edeceğini ve ümmetin omuzlarında yükselecek. Bu dava Sultan Abdülhamit'in davası ve her bir Müslümanın davasıdır. Buradan israile ve tüm dünyaya mesajımız var. Biz Filistinliler bir ağacın kök saldığı gibi toprağa kök salmışız. Kimse bizi oradan sökemez. İsmail Heniyye, evlatlarını, torunlarını bu yolda feda etti. Kendisi de bu davaya feda oldu. Bunu gören bizler o topraklarda kök salmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

ANKARA

Şehid İsmail Heniyye'nin son vasiyetini yerine getirmek için Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Tuğba Altınok Camii'nde, Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen Kudüs aşığı Ankaralılar, Filistin'de yaşanan soykırımın son bulması için işgalci ABD Büyükelçiliği önüne doğru yürüdü. HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Mersin Milletvekili Faruk Dinç, AK Parti Milletvekili ve Müzisyen Yücel Arzen, HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, Kudüs ve Tarihimiz Derneği (KUTAD) Ankara Şube Başkanı Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahir Elbek, Ankara Filistin Dayanışma Platformunu oluşturan STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve on binlerce Kudüs aşığı halkın katılımıyla gerçekleşti. Yürüyüş sonrası Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Şehid İsmail Heniyye'nin büyük oğlu Abdusselam Heniyye Katar'dan telefon bağlantısıyla katılımcılara hitap etti. Bir grup genç tarafından ABD elçiliği önünde siyonistlerin bayrağı yakıldı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da bir araya gelen İslami sivil toplum kuruluşları merkez Kayapınar ilçesinde yürüyüş düzenledi, basın açıklaması yaptı. Merkez Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarında toplanan Kudüs sevdalısı Diyarbakırlılar, basın açıklamasının yapılacağı Yenihal Köprülü Kavşağına doğru yürüyüşe geçti. Yenihal Köprülü Kavşağında kısa bir selamlama konuşması yapan Doç. Dr. Fikret Özçelik, Müslümanların tüm tefrika ve ayrılıkları bir kenara bırakıp işgal rejimine karşı bir olması gerektiğini belirtirken HÜDA PAR'ın soykırım suçuna karışanların yargılanmasını içeren kanun teklifinin Meclis'te kabul edilmesi ve Filistin direnişinin temsilcisi olarak Mahmut Abbas yerine Halid Meşal'in davet edilmesi yönünde hükümete çağrıda bulundu.

BATMAN

Batman İslami sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, küresel eylem gününde işgal rejiminin Gazze'de yaptığı katliam ve soykırımını bir kez daha tel'in etti. İşgal hapishanelerindeki Filistinli esirlerin yaşadığı insanlık dışı muameleye dikkat çekilen basın açıklamasında; Tüm dünya halkları, Gazze özgürleşip siyonist zulmün son buluncaya kadar Filistin davasına sahip çıkmaya davet edildi. Gülistan Caddesi'nde düzenlenen kitlesel basın açıklaması miting havasında geçti. On binlerce kişinin katıldığı basın açıklamasına; Siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, alimler, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı. Basın açıklamasında sık sık tekbir getiren vatandaşlar, işgal rejimi aleyhinde sloganları attı. Halkın yoğun katılım gösterdiği basın açıklaması, Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Molla Musa Ekinci'nin Kürtçe olarak kısa bir konuşma yaptığı basın açıklamasında Kudüs, Mescid-i Aksa üzerine yazılan bir ilahi seslendirildi. STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, Gazze ve bütün Filistin'de insanlık tarihinin en büyük dramlardan birinin yaşandığını söyledi. Batı dünyasının ve İslam düşmanı tüm şer yönetimlerin desteğini arkasına alan siyonistlerin hiçbir sınır, uluslararası hiçbir hukuki ve ahlaki kural tanımadan Müslüman Filistin halkına soykırım uyguladığını belirten Teymur, kadın, çocuk, genç, yaşlı, hasta, sivil dinlemeden Filistin halkını vahşice katledip, onları açlığa mahkûm ettiklerini ifade etti.

BURSA

Bursa'da da HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da suikasta uğraması ve israil'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu'nun çağrısıyla binlerce kişi Ulu Cami önünde toplandı. AK Parti Bursa milletvekilleri Osman Mesten, Ahmet Kılıç ve Refik Özen, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz'ın katıldığı gösteride "Hepimiz Heniyye'yiz, hepimiz Gazze'yiz. Ölmedik dipdiriyiz" pankartıyla yürüyüşe geçen vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na geldi. Burada, İsmail Heniyye ve şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Murat Eryağan, Heniyye'nin İran'da suikasta uğramadan hemen önce dünyanın tüm özgür halklarını 3 Ağustos 2024 günü Gazze'ye ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlere destek için alanlara çağırdığını anımsattı. Heniyye'nin bu çağrısına destek verdiklerini belirten Eryağan, "İsrail, yıllardır sürdürdüğü vahşeti, kelimelerin ifadede yetersiz kaldığı boyuta taşıyarak Batılı emperyalist koalisyonun desteğiyle Gazze'de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştiriyor." dedi.

NİĞDE

Niğde'de Milli İrade Platformu öncülüğünde Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastına ve İsrail'in Filistin'e yönelik saldırına tepki gösterdi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Niğde Şube Başkanı Hüsamettin Gümüştepe, grup adına yaptığı açıklamada, Gazze'de daracık bir alana hapsedilmiş 3 milyon insanın bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendilerine gelmesini beklediğini söyledi. Masumların, faşist ABD'nin siyonistlere verdiği silahlarla havadan, karadan, denizden bombalandığını dile getiren Gümüştepe, "Ağızlarından insan hakları sözünü düşürmeyen İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkeler soykırıma açık destek veriyor. Siyonizmin hizmetindeki Batılı sermaye soykırımı finanse ediyor. Küresel medya sansür, çarpıtma, dezenformasyonla soykırımı örtüyor, vahşeti gizliyor." diye konuştu.

KOCAELİ

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da suikasta uğraması ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Şehitlere Rahmet Zalimlere Lanet" yürüyüşü için çok sayıda partili ve vatandaş Fevziye Camisi önünde toplandı. Yürüyüşte İsrail aleyhine slogan atan ve Filistin'e destek veren pankartlar taşıyan eylemciler, Sabri Yalım Parkı'na ulaştı. İl Başkanı Zafer Mutlu, burada yaptığı basın açıklamasında, Filistin halkının kendisini yok etmeye yönelik cani saldırganlığa karşı kahramanca direnişini 10 aydır sürdürdüğünü söyledi. HAMAS Siyasi Büro Başkanı Heniyye'nin İran'da suikasta uğramadan hemen önce dünyanın tüm özgür halklarını 3 Ağustos 2024 günü Gazze’ye ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlere destek için alanlara çağırdığını belirten Mutlu, bugün bu çağrıya icabet ettiklerini kaydetti.

KIRKLARELİ

Saadet Partisi Kırklareli İl Başkanlığınca HAMAS'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikasta uğraması protesto edildi. İl Başkanı Mustafa Abdülrezzak, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Metin Dursun ve partililer, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Şevket Dingiloğlu Parkı'nda bir araya gelerek Heniyye suikastına tepki gösterdi. Bir süre tekbir getiren grup adına açıklama yapan Dursun, israil'in 7 Ekim'de Gazze'de başlattığı işgalin tüm acımasızlığıyla devam ettiğini belirtti. Dünyanın gözü önünde Gazze'ye soykırım uygulandığını dile getiren Dursun, bunun zaferle sonuçlanmayacağını kaydetti.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da suikasta uğraması ve israil'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. Filistin'e destek vermek ve israil'i telin etmek amacıyla kentteki sendikaların üyeleri ve vatandaşlar bir araya geldi. Madenci Anıtı'nda başlayan yürüyüşte israil aleyhine slogan atan ve 10 aydır saldırılar altında yaşayan Gazzelilere destek veren pankartlar taşıyan eylemciler, Zonguldak Valiliği önüne ulaştı. Buradaki Şehitler Anıtı'nda açıklama yapan Eğitimciler Birliği Sendikası Başkanı Sadettin Dede, israil'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştirdiğini, Gazze Şeridi'nde tek bir güvenli noktanın bulunmadığını söyledi.

SAKARYA

İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikastte yaşamını yitiren HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Sakarya'da yürüyüş düzenlendi. Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları ve Filistin'e Destek Platformu üyeleri ile vatandaşlar, Heniyye'nin İran'ın uğradığı suikast nedeniyle "Gazze'nin sesi İsmail Heniyye'nin Vasiyeti" adlı yürüyüş için Adapazarı ilçesindeki Salko Camisi önünde bir araya geldi. Ellerinde pankart ve dövizler taşıyan grup, sloganlar atarak Adapazarı Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Doç. Dr. Yaşar Kahraman, Heniyye'nin emaneti olan Kudüs mücadelesine ortak olunması gerektiğini ve Kudüs'e sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Heniyye'nin Kudüs’ü miras olarak bıraktığını, azgınlaşan Siyonist terör çetesine karşı daha etkili kararlar alınması gerektiğini ifade eden Kahraman, "Bu Siyonist çetenin devlet olarak tanımlama kararını istemiyoruz. Onun devlet olma vasfını yitirdiğini düşünüyoruz. Onun devlet olarak varlığını reddediyoruz." ifadelerini kullandı.

KONYA

Konya'da, israil'in Gazze'ye yönelik saldırıları on binlerce kişinin katıldığı mitingle protesto edildi. Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde Mevlana Meydanı'ndaki tarihi ⁠Sultan Selim Camisi önündeki gösteri, Filistin şehitleri için Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Göstericiler, "Kahrolsun siyonizm", "Aksa özgürleşecek", "Katil Netanyahu", "intikam intikam" sloganları attı, Filistin ve Türk bayrakları taşıdı. Meydana kurulan platformda, Filistin bayrağı üzerinde Tahran'da suikasta uğrayan HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin resmi yer aldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, burada yaptığı konuşmada, "Dünya üzerinde Filistin için, mazlumlar için bir araya gelen herkesi Konya'dan selamlıyorum." dedi.

AMASYA

Amasya'da Sultan II. Bayezid Camisi önünden başlayan yürüyüşte ellerinde dövizler, Türk ve Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar Yavuz Selim Meydanı'na kadar yürüdü. Burada Kuran'ı Kerim okunarak dua edildi. Topluluk adına açıklama yapan Memur Sen Amasya İl Temsilcisi Kerem Camcı, "Bugün burada Şehit İsmail Heniyye'nin vasiyetini yerine getirmek, eylem çağrısına icabet etmek, siyonizmi lanetleyip, tarihin en büyük imtihanını veren Gazzeli kardeşlerimizin sesi olmak için toplanmış bulunuyoruz." dedi.

ÇORUM

Çorum'da vatandaşlar, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da suikasta uğraması ve israil'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etti. Çorum Filistin Platformunca organize edilen etkinlik kapsamında Hürriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "Şehitler ölmez, ümmet bölünmez", Kahrolsun Amerika, kahrolsun israil" şeklinde slogan attı. Etkinlik nedeniyle tarihi Çorum Sat Kulesi'ne Türkiye ve Filistin bayrakları asıldı. Filistin Platformu Sözcüsü Raif Korkmaz, burada yaptığı konuşmada, israil'in 302 gündür Filistin'de soykırım yaptığını söyledi.

EDİRNE

Edirne'de Selimiye Meydanı'nda düzenlenen "Şehitlere rahmet, zalimlere lanet" isimli programa katılanlar ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıdı, "Müslümanlar birleşsin" yazılı pankart açtı. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, hayatını Filistin’in özgürlüğü için adayan, büyük dava adamı İsmail Heniyye'nin şehadetinin, bölgedeki ateş çemberinin gittikçe büyüyeceğini gösterdiğini belirtti.

ELAZIĞ

Elazığ'da, El-Aksa Platformu öncülüğünde, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikasta uğramasını ve Filistin'e yönelik saldırıları kınamak için İzzetpaşa Camisi önünde bir araya geldi. Katılımcılar daha sonra buradan Cumhuriyet Meydanı'na kadar tekbir getirerek ve İsrail aleyhine sloganlar atarak yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'nda Heniyye ve israil'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

BİNGÖL

Bingöl'de, İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu öncülüğünde Hacı Hıdır ile Hacılar camileri önünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar Genç Caddesi'ne kadar yürüdü. Genç Caddesi'nde toplanan kalabalık adına yapılan açıklamalarda israil'in saldırılarına tepki dile getirildi, Heniyye suikastı protesto edildi. Grup burada sık sık tekbir getirdi, israil aleyhine slogan attı. Daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

TRABZON

Özgür Aksa Trabzon Platformunca düzenlenen yürüyüş, Ortahisar ilçesindeki İskenderpaşa Camisi önünden başladı. Türkiye ve Filistin bayrakları taşıyan grup, çeşitli sloganlar atarak Kahramanmaraş Caddesi'ndeki Ziraat Bankası önüne yürüdü. Grup adına açıklama yapan Muhammed Furkan Çelik, Gazze şeridinde ayakta kalmış tek bir şehir, tek bir mahalle kalmadığını söyledi. Çelik, insanların sığınabilecekleri tek bir güvenli nokta bile olmadığını belirterek, "Gazze'de daracık bir alana hapsedilmiş 3 milyon insan bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor." dedi. Grup, Heniyye'nin özgeçmişinin okunması ve duanın ardından dağıldı.

BAYBURT

Bayburt'taki protesto yürüyüşü ise Dörtyol mevkisinden başladı. Filistin'le Dayanışma Platformunca organize edilen yürüyüşe katılan grup, israil aleyhine slogan attı. Tarihi Saat Kulesi Meydanı'nda grup adına açıklama yapan Kenan Turan, israil'in 40 bin Filistinliyi alçakça katlettiğini ve 100 binin üzerinde kişiyi de yaraladığını söyledi. Yürüyüşe, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Müftüsü Bayram Danacı, AK Parti İl Başkanı Turgut Çalışkan ile vatandaşlar katıldı.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de Filistin'e Destek Platformu tarafından "Katliama sessiz kalma" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Borsa Kavşağı'nda bir araya gelen grup, ellerinde afişler, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla Nejdet Ersan Parkı'na kadar slogan atarak yürüdü. Grup adına konuşan platformun sözcüsü Baki Öncel, israil'in Gazze'de tam anlamıyla bir soykırım yaptığını söyledi.

İsrail'in 26 binden fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 38 bin 664 Filistinliyi şehit ettiğini, 89 bin 97 kişiyi de yaraladığını belirten Öncel, "İşgalciler, Gazze'de insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayarak çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin saldırılarını sürdürüyor. Hiçbir sınır gözetilmeksizin yapılan israil saldırıları sebebiyle şu an Gazze'de hiçbir yer güvenli değil." dedi.

SİVAS

Sivas'ta Filistin Dayanışma İnsiyatifi tarafından "Nehirden Denize Özgür Filistin" sloganıyla düzenlenen yürüyüş, Sivas Devlet Hastanesi önünde başladı. Grup, Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler taşıyarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, siyonist rejimin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haklı itirazları karşısında ABD'den aldığı bu güçle hadsizce, alçakça Cumhurbaşkanını ve onun şahsında milleti tehdit ettiğini dile getirerek, "Bu kuru tehditlerle milletimizi ve Cumhurbaşkanı'mızı sindireceğini sanıyor, halt ediyor." ifadesini kullandı.

ADANA

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) öncülüğünde protesto yürüyüşü düzenlendi. 5 Ocak Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde Filistin bayraklarıyla israil ve ABD aleyhine slogan atarak İnönü Parkı'na kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan ASİM Genel Başkanı Mahmut Erarslan, İsmail Heniyye'nin şehadet sevdalısı bir mücahit olduğunu söyledi. İsrail'in ancak eman altında olanları, savunmasız çocukları, kadınları, ihtiyarları ve masumları katlettiğini belirten Eraslan, şunları kaydetti: "Tüm dünya bilsin ki israil bizim için devlet değil terör örgütüdür. İsrail bizim için emperyalizmin tetikçisi, yağmacı ve gasp çetesidir. İsrail yalanın alçaklığın, namussuzluğun örgütlü biçimidir. Bunlar Firavun'un zalimliği, Nemrut'un kibri Haman'ın azgınlığı miras alanlardır. Bunlar İbrahim'in, Musa'nın ve İsa’nın ilahına savaş açanlardır. Biz onların ne kadar korkak olduklarını ihanetle yoğrulmuş ruhlarını çok iyi biliyoruz." Program, konuşmanın ardından yapılan dua ile son buldu

OSMANİYE

Osmaniye'de Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde protesto yürüyüşü düzenlendi. Zafer Camii önünde toplanan grup, ellerinde Filistin bayraklarıyla İsrail ve ABD aleyhine slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Memur-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştirdiğini söyledi. Küresel zalimlerin bir araya gelerek Gazze’de planlı programlı bir soykırım uyguladığını anımsatan Kahraman, "Bugün burada şehit İsmail Heniyye’nin vasiyetini yerine getirmek, eylem çağrısına icabet etmek, siyonizmi lanetleyip, tarihin en büyük imtihanını veren Gazzeli kardeşlerimizin sesi olmak için toplanmış bulunuyoruz. Siyonist israil rejimi 7 Ekim’den bu yana Gazze’de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştiriyor. 40 bin kardeşimizi alçakça katletti, 100 binden fazla kardeşimiz de yaralı. Gazze şeridinde ayakta kalmış tek bir şehir tek bir mahalle kalmadı. İnsanların sığınabilecekleri tek bir güvenli nokta bile yok" diye konuştu. Program, konuşmanın ardından yapılan dua ile son buldu.

ISPARTA

Isparta'daki STK üyeleri ve vatandaşlar ellerindeki dövizlerle Filistin'e destek vermek amacıyla Mimar Sinan Camisi önünde bir araya geldi. Filistin İnisiyatifi Başkanı Ali Osman Altunbaşak burada yaptığı açıklamada, israil'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştirdiğini söyledi. İsrail'in 40 binden fazla kişiyi öldürdüğünü belirten Altunbaşak, "100 bin kardeşimiz de yaralandı. Gazze Şeridi'nde ayakta kalmış tek bir şehir, tek bir mahalle kalmadı. İnsanların sığınacakları tek bir nokta bile yok. Gazze'de daracık bir alana hapsedilmiş 3,5 milyon insan bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendisine gelmesini beklemekledir." diye konuştu.

SAMSUN

Samsun'da Site Camii önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Filistin bayrakları ile Saathane Meydanı'na kadar yürüdü. Grup adına açıklama yapan Ahmet Muştu, 7 Ekim'den bu yana israil'in Gazze'de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını yaptığını söyledi.

Tarihin en büyük imtihanını veren Gazzelilerin sesi olmak için toplandıklarını vurgulayan Muştu, "israil terör örgütü, 76 yıldır Filistin'deki mazlum kardeşlerimize zulmediyor ve bu zülüm artarak devam ediyor. Bütün dünya bilsin ki israil bizim için devlet değil terör örgütüdür ve bir terör örgütüne nasıl muamele edilmesi gerekiyorsa öyle muamele görmelidir. İsrail, bizim için emperyalizmin tetikçisi, yağmacı gasp çetesidir. İsrail, yalanın, alçaklığın, namussuzluğun örgütlü biçimidir." dedi. Yürüyüşe AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse ile vatandaşlar katıldı.

VAN

Van'da Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde Beşyol Meydanı'nda bir araya gelenler, Kent Meydanı'na kadar yürüdü. Burada basın açıklaması yapan platform sözcüsü Mehmet Emin Akaslan, İsmail Heniyye'nin çağrısı üzerine meydanlara indiklerini söyledi. Akaslan, "Gazze direnişine destek olmak, onları alkışlamak, mücadelelerine ses vermek, Filistinli esir kardeşlerimizle dayanışmak, katil Siyonistleri ve onları alkışlayanları lanetlemek için meydanlardayız. Sistemi kökten reddetme vaktidir. Artık dünyayı bu düzenbazların düzeninin dışında yeniden kurma vaktidir. İmanımızı yenileme, amelimizi düzenleme, ihlasımızı kuşanma vaktidir. Her şeyi kökten silme, reddetme, saf, arı, temiz kaynaklarımızdan yeniden kurma vaktidir." dedi.

MUŞ

Muş'ta Mescidi Aksa Platformu öncülüğünde Kent Meydanı'nda bir araya gelenler, İmamı Şafi Camisi'ne kadar yürüdü. Memur-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan, yaptığı açıklamada, 7 Ekim'den bu yana israil'in Gazze'de soykırım uyguladığını belirtti. Heniyye için bir araya geldiklerini ifade eden Barışan, "Torunları, çocukları şehit edildi. 'Benim torunlarımın, çocuklarımın kanı Filistinli çocukların kanından daha değerli değil.' dedi. Yaklaşık 40 bin Filistinli şehit oldu. 100 binden fazla insan yaralandı. Sokaktaki çocukları öldürüyorlar." dedi.

ANTALYA

Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar, Kepez ilçesindeki Yeni Emek Mahallesi'nde bulunan Çelebi Mehmet Camisi önünde bir araya geldi. Ellerinde pankart ve dövizler taşıyan grup, sloganlar atarak Seyhan Caddesi boyunca yürüyüp Kepez Kent Meydanı'nda toplandı. Grup adına açıklama yapan Memur Sen Antalya il temsilcisi Eyüp Bülent Miran, Gazze’de yaşanan soykırımın bir an önce durdurulması gerektiğini söyledi. 7 Ekimden bu yana Gazze'de 40 bin kişinin öldüğünü, 100 binden fazla da yaralının olduğunu vurgulayan Miran, "Susmak vahşetin ortağı olmaktır.

ERZURUM

Ardahan ve Kars'ta, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğraması ve israil'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. Erzurum'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Saraybosna Caddesi'ndeki Dere Camisi önünde akşam namazının ardından bir araya geldi. Her yaştan binlerce vatandaş, Türk ve Filistin bayraklarıyla israil aleyhine pankartlar taşıyıp sloganlar atarak yürüdü. İstasyon Meydanı'na gelen vatandaşlar, burada okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi, Gazze ve Heniyye için dua etti. Grup adına konuşma yapan Ömer Onay, İsmail Heniyye'nin vasiyetini yerine getirmek, eylem çağrısına icabet etmek ve siyonizmi lanetleyip Gazzeli insanların sesi olmak için bir araya geldiklerini söyledi.

MARDİN

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde merkez Artuklu ilçesindeki 13 Mart Mahallesi'nde bir araya gelen grup, Türkçe, Arapça ve Kürtçe "Mardin'den Gazze'ye direnişe bin selam" yazılı pankart açtı. Buradan hareket eden kalabalık, ellerinde Filistin bayraklarıyla tekbir getirip, israil aleyhine slogan atarak 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'na kadar yürüdü. Platformun dönem sözcüsü Necmettin Başboğa, grup adına yaptığı açıklamada, İsmail Heniyye suikastını ve israil'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınadı.

YALOVA

Yalova'da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda Memur-Sen ve GÖNÜLDER şubeleri tarafından düzenlenen gösteri, Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasıyla başladı. İsrail aleyhine sloganların atıldığı protestoda, GÖNÜLDER Sözcüsü Hacı Ömer Anlayışlı, Gazzeli gazeteci Zekeria Farhat ve yazarlar konuşma yaptı. Program, Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk'ün dua okumasıyla sona erdi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de de Filistin Dayanışma Platformu ve çeşitli sendikaların desteğiyle yürüyüş düzenlendi.

Akşam namazı sonrası Necip Paşa Camisi önünde toplanan vatandaşlar, buradan Kordon Boyu'nu takip edip İskele Meydanı'na ulaştı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de, Kardeşlik Platformunca düzenlenen protesto için Reşadiye Camisi'nin önünde toplanan grup, Ulus Anıtı'na yürüdü. AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak'ın da katıldığı yürüyüşün ardından Kur'an-ı Kerim okundu. 5 yaşındaki Elif Hüma Görsoy, Pakistan'ın milli şairi ve düşünürü Muhammed İkbal'in "Filistin" adlı şiirini okudu. Burada grup adına konuşan Memur Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi İbrahim Akar, 3 milyon civarında Gazze halkının insanlığın sessiz bakışları arasında sıranın kendilerine gelmesini beklediğini söyledi. Filistin'de planlı bir soykırım uygulandığını dile getiren Akar, "Kundaktaki bebekleri, sokaktaki çocukları, camilerde ibadet edenleri, un kuyruğundaki aç insanları öldürüyorlar. Şeytanların hayranlıkla izlediği bu vahşet karşısında uluslararası toplum sessiz." ifadesini kullandı.

GAZİANTEP

Gaziantep'te Kudüs Platformu tarafından düzenlenen program kapsamında vatandaşlar Ulu Camisi'nde toplandı. Burada akşam namazının kılınmasının ardından vatandaşlar, ellerinde bayraklarla tekbir getirerek 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yürüdü. Kudüs Platformu adına konuşan Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, Filistinlilerin yanında olduklarını söyledi. Suikastlarla Filistin direncinin kırılamayacağını ifade eden Göral, "Onlar Heniyye'yi öldürdüklerini sanıyorlar oysa Allah yolunda öldürülenler 'ölüler' değildir ve onlar Rabbimizin katında rızıklanmaktadırlar. Onlar, bu suikastlarla direnişi durduracaklarını Filistin'in direncini kıracaklarını, özgürlüğe olan inancı yok edeceklerini sanıyorlar ama yine yanılıyorlar ve yanıldıklarını gün gelecek görecekler." diye konuştu. Daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Platformunca düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşü, Onikişubat ilçesindeki Esad Coşan Camisi önünden başladı. Türkiye ve Filistin bayrakları taşıyan grup, sloganlar atarak Necip Fazıl Kültür Merkezi önüne yürüdü. Grup adına açıklama yapan Süleyman Eryaman, siyonizmi lanetlemek ve tarihin en büyük imtihanını veren Gazzelilerin sesi olmak için toplandıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haklı itirazları karşısında siyonist rejimin ABD'den aldığı güç ve tehditlerle Türkiye'yi sindirmeye çalıştığını fakat amaçlarına ulaşamayacaklarını vurgulayan Eryaman, "Gazze davasına ömrünü adamış İsmail Heniyye'yi, gözlerimizi dolduran, bileklerimizi sıktıran ve yüreklerimizi kahreden elim bir suikastla şehit ettiler. Şehidimize Allah'tan rahmet, ümmetimize baş sağlığı diliyoruz." ifadesini kullandı. Grup, Heniyye'nin öz geçmişinin okunması ve dua edilmesinin ardından dağıldı.

İZMİR

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri ile vatandaşlar, akşam namazının ardından Basmane Garı'nda bir araya geldi. Türkiye ve Filistin bayrağı açan gruptakiler, ellerindeki pankart ve dövizlerle slogan atarak Konak Meydanı'na yürüdü. Platformun dönem başkanı Gökhan Temur, burada yaptığı konuşmada, İsmail Heniyye ve Gazze'de hayatını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulundu. Heniyye'nin son çağrısına icabet için bir araya geldiklerini belirten Temur, "Yüreği insanlık adına Gazze ile çarpan, insaf ve vicdan sahipleri bugün burada şehit İsmail Heniyye'nin son çağrısını, vasiyetini yerine getirmek için eylem çağrısına icabet etmiş, Siyonizmi lanetleyip tarihin en büyük imtihanını veren Gazzeli kardeşlerimizin sesi olmaz için toplandık." dedi. Konuşmaların ardından grup, Filistin halkı için dua etti.

İLKHA