Mısır ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları "bölgede tırmanan gerilimi" görüştü

Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik suikastların ardından bölgede tırmanan gerilimi görüştü.

Ekleme: 02.08.2024 19:13:59 / Güncelleme: 02.08.2024 19:13:59 / Dünya
Destek için 

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Abdulati, Suudi Arabistanlı mevkidaşı Bin Ferhan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgenin tanık olduğu tehlikeli gelişmeler, bunu azaltmanın ve bölgeyi gerilimin yıkıcı sonuçlarından korumanın yolları ele alındı.

Filistin'deki son gelişmeleri değerlendiren ikili ayrıca "İsrail'in aşırılık yanlısı politikaları ve suikastlara yönelik benimsediği yaklaşımın bir sonucu olarak son birkaç günde yaşanan tehlikeli bölgesel gerilime vurgu yaptı" ve gerilimi sonlandırmanın önemini tartıştı.

Abdulati-Bin Ferhan görüşmesinde, ABD'nin başını çektiği uluslararası güçlerin, gerilimi durdurma konusundaki rolüne ve sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

AA