Trump'a suikast girişiminin ardından çoğu ABD'li Gizli Servis'e güvenmiyor

ABD'de gerçekleştirilen bir ankete göre, halkın çoğunluğu, eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişiminde ihmalle suçlanan Gizli Servis'e güven duymuyor.

Ekleme: 02.08.2024 10:31:29 / Güncelleme: 02.08.2024 10:31:29 / Dünya
Destek için 

CAFER SELÇUK

Associated Press'in (AP) NORC Halkla İlişkiler Merkezi ile yaptığı ankette, 25-29 Temmuz arasında bin 143 ABD'liye Gizli Servis'in performansı hakkında sorular yöneltildi.

Ankete katılanların yalnızca yüzde 30'u, seçimlerden önce başkan adaylarını şiddete karşı korumada Gizli Servis'e "son derece ya da çok güvendiğini" söyledi.

Trump'a suikast girişimi hakkında da soru yöneltilen ankette, katılımcıların yaklaşık yüzde 70'i, Gizli Servis'in suikast girişiminde "en azından orta seviyede sorumlu" olduğu görüşünü paylaştı.

Katılımcıların yarısı, Trump'a suikast girişiminde Gizli Servis'in "büyük sorumluluğu" olduğunu ifade ederken, yaklaşık yüzde 40'ı ise silahlara erişimin kolay olmasının suikast girişiminde etkili olduğunu belirtti.

Ankete katılanların yarısı da suikast girişiminin meydana geldiği Pensilvanya eyaleti güvenlik güçlerinin ihmali olduğu görüşünü savundu.