Esaretten şehadete!

7 Ekim 2023'ten bu yana siyonist israil hapishanelerinde şehit olan Filistinlilerin sayısı 19'a çıktı.

Ekleme: 26.07.2024 10:17:36 / Güncelleme: 27.07.2024 09:06:01 / Dünya
Destek için 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Siyonist terör rejimi, soykırım ortağı ABD'de bir yanda ayakta alkışlanırken bir yanda da tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de vahşetini sürdürmeye devam ediyor.

İşgalciler hiçbir gerekçe sunmadan 7 Ekim'den sonra Filistinlilere karşı başlattığı esir dalgasında genç, yaşlı, kadın, erkek demeden Filistinlileri alıkoyuyor. Esaretten kurtulmayı başaran esirler sistematik işkenceye maruz kaldıklarını, sopalarla dövüldüklerini, ağızlık takılmış köpeklerin üzerlerine salındığını, giyeceklerinin ve yiyeceklerinin ellerinden alındığını anlatıyor.

Gazze'deki Şifa Hastanesi Müdürü Ebu Silmiyye, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada siyonist işgal ordusu tarafından Gazze Şeridi'nde alıkonulan bazı Filistinlilerin sorgulama sırasında maruz kaldıkları işkence ya da tıbbi ihmal sonucu şehit olduklarını söylemişti.

Son olarak siyonist terör hapishanelerinde idari esir bulunan 63 yaşındaki Filistinli Mustafa Muhammed Ebu Arra'nın ihmal, işkence ve de hastalıktan ötürü şehit olduğu bildirildi.

Mustafa Muhammed Ebu Arra'nın şehadeti üzerine Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak açıklamada,  Filistinlinin şehadetinden siyonist hapishane idaresinin sorumlu tutulduğu, işgal hapishanelerinde esir alınan 9 bin 700'ü aşkın Filistinlinin akıbetinden de hapishane idaresinin mesul olduğu kaydedildi.

Açıklamada, 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal hapishanelerinde şehit olan Filistinlilerin sayısının 19'a çıktığı aktarıldı.