Meteoroloji'den 15 il için uyarı !

Meteoroloji'nin son raporuna göre, İstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu 10 ilde sarı alarm verildi, 5 il için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı. Yağışların oldukça şiddetli olacağı tahmin edilirken, sel ve su baskınları gibi olumsuz durumlara karşı uyarıda bulunuldu.

Ekleme: 26.07.2024 10:11:02 / Güncelleme: 26.07.2024 11:07:33 / Güncel
Destek için 

CAFER SELÇUK

Yurt genelinde bunaltıcı sıcak havalar yerini sağanak yağışlara bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz (Antalya kıyıları hariç), İç Anadolu, Karadeniz (Ordu ve Giresun hariç), ile Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar, vb. gibi olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

10 İLDE SARI 5 İLDE TURUNCU ALARM

Meteoroloji'nin değerlendirmesine göre, meydana gelecek şiddetli yağışlara karşı 10 ilde sarı, 5 ilde de turuncu alarm verildi.

Sarı kodlu uyarı verilen iller: İstanbul, Ankara, Adana, Bolu, Çankırı, Mersin, Kocaeli, Sakarya, Kırıkkale, Karabük.

Turuncu kodlu uyarı verilen iller: Kastamonu, Sinop, Zonguldaki Bartın ve Düzce.

10 ilde sarı, 5 ilde turuncu alarm: Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! Aralarında İstanbul ve Ankara da var - 1. Resim

26 TEMMUZ HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, bölgenin güney ve batısında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km) eseceği tahmin ediliyor.

EGE
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri ile Denizli'nin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, kıyılarında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km) eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin (Antalya kıyıları haric) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge geneli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel kuvvetli, kıyılaranda yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölge genelini (Ordu ve Giresun haric) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, kuzeyinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars, Iğdır ve Erzincan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.