Gaziantep Kudüs Platformu: Soykırım suçuna karışan çifte vatandaşlar cezalandırılmalı

Gaziantep Kudüs Platformu, Türkiye vatandaşı olup da Gazze'deki soykırıma ortak olan siyonistlerle ilgili Meclis Başkanlığı'na sunulan ve TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi kabul edilen kanun teklifinin onaylanması için ziyaretlerini sürdürüyor.

Ekleme: 25.07.2024 11:45:05 / Güncelleme: 25.07.2024 12:02:46 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Katil ve işgalci israilin Gazze'deki soykırım saldırılarına katılan ve Türkiye vatandaşlığı bulunan çifte vatandaşların, "mal varlıklarına el koyulması, vatandaşlıktan çıkarılmasına" ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi önergesi kabul edildi.

Soykırımcı israilin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 700'ü çocuk, 10 bin 333'ü kadın olmak üzere 40 bine yakın Filistinli şehit edildi, 88 bini aşkın kişi de yaralandı.

Katil ve işgalci israilin soykırım saldırılarına Türkiye pasaportu olan çifte vatandaşların da katıldıkları ortaya çıkmıştı. Söz konusu gelişmeler geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündeme geldi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM Genel Kurulu'na hitabında, Adalet Bakanlığında olan "soykırıma bulaşanlara soruşturma talep etme, cezai tahkikat oluşturma yetkisinin" TBMM'ye de verilmesini istedi.

Yapıcıoğlu, kanun teklifini, "Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi dine ve millete mensup olursa olsun, soykırım suçu işleyen katillerin Türkiye'de yargılanıp cezalandırılmasını, çifte vatandaş olanlardan 'yurda dön' çağrısına uymayanların üç ay içerisinde vatandaşlıktan alınması ve mal varlıklarına el konulmasını öngörmektedir." diyerek özetledi.

HÜDA PAR'ın "Vatandaşlık Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" teklifi geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi kabul edilirken toplumun her kesiminden de kanun teklifine destekler gelmeye devam ediyor.

HÜDA PAR'ın özellikle Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında verdiği kanun teklifine destek veren Gaziantep Kudüs Platformu ve Gönüllü Kuruluşları Platformuna üye STK'ların yetkilileri, kentteki siyasi partileri ziyaret ederek kanunun yasalaşmasını istiyor.

Gazze'deki soykırımın durdurulması için Meclis Başkanlığı'na sunulan ve TBMM Genel Kurulu'nda da görüşülmesi kabul edilen kanun teklifinin yasalaşmasını isteyen Gaziantep Kudüs Platformu ve Gönüllü Kuruluşları Platformu, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığının ardından Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret etti.

Gaziantep Kudüs Platformu ve Gönüllü Kuruluşları Platformuna üye STK'ların yetkilileri, Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret ederek kanun için destek istedi.

Gaziantep Kudüs Platformu ve Gönüllü Kuruluşları Platformuna üye STK'ların yetkililerini, Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet İslam karşıladı.

Gazze'deki soykırımın durdurulması için HÜDA PAR'ın Gazze'deki soykırıma katılan siyonistlerle ilgili Meclis Başkanlığı'na sunduğu ve TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi kabul edilen kanun teklifinin yasalaşmasını istediklerini belirten platform yetkilileri, TBMM'de grubu bulunan Saadet Partisinden söz konusu teklif için destek istedi.

Platform yetkilileri, Gazze'deki soykırımın durdurulması için artık somut adımların atılması için bu kanun teklifinin yasalaşmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Söz konusu kanun teklifinin TBMM'de yasalaşması için TBMM'deki tüm partilere de önemli bir rol düştüğüne dikkat çeken platform yetkilileri, "soykırım" ile ilgili kanun teklifine toplumun her kesiminin de destek vermesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'den işgal rejimine giderek Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılmasını, mallarına el konulmasını ve ömür boyu hapse mahkûm edilmesini öneren kanun teklifini desteklediklerini belirten Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet İslam ise kanun teklifinin bir an evvel yasalaşmasını beklediklerini ifade etti. (İLKHA)