Ankaralılar HÜDA PAR'ın kanun teklifinin Meclis'ten geçmesini istiyor

HÜDA PAR milletvekilleri tarafından Meclis'e sunulan Türkiye vatandaşı soykırımcı siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifine destek veren halk, Meclis'e gelecek kanun teklifinin ivedilikle kabul edilip siyonistlerin yargılanmasını istedi.

Ekleme: 22.07.2024 19:50:04 / Güncelleme: 22.07.2024 19:52:03 / Röportaj / Ankara Haberleri
Destek için 

Filistin'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç, sürüyor.

HÜDA PAR'ın, soykırım suçuna iştirak eden çifte vatandaşlardan yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve mal varlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin bu hafta Genel Kurul gündemine girmesi bekleniyor.

İLKHA muhabirine konuşan Ankaralılar, soykırıma iştirak eden çifte vatandaşlardan yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmasını ve malvarlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin bir an önce yasalaşıp yürürlüğe girmesini istedi.

"Bir an önce bu yasa çıksın ve yürürlüğe girsin"

Bu kanunun bir an önce çıkması gerektiğini belirten Zeki Muslu, "Buranın ekmeğini yiyip suyunu içip de Müslümanlara zülüm eden çifte vatandaş olup hainlik eden herkesin bir an önce bu ülkeden kovulmasını isterim. Bu, bir an önce olmalıdır. Bu ülkenin ekmeğini yiyen, hainlik eden, Müslümanlara zülüm eden kim varsa bir an önce buraları terk etsin. Bir an önce bu yasa çıksın ve yürürlüğe girsin. Benim tek temenni ve dileğim budur." dedi.

"Filistinli kardeşlerimize karşı savaşanlar bu topraklara kabul edilmesin"

Siyonistlerin Gazze'de uyguladığı vahşetin, dünyanın gözü önünde cereyan ettiğini belirten Erol Şen, "Ben o yasanın çıkarılmasını tamamıyla destekliyorum. Filistinli kardeşlerimize karşı savaşanların kesinlikle bu topraklara kabul edilmemesini istiyorum." ifadelerine yer verdi.

"Soykırıma ortak olan çifte vatandaşlara karşıyız"

Filistinli Müslümanların siyonistler tarafından Gazze'de alçakça saldırıya maruz kaldığını söyleyen Adem Yılmaz, "Bu soykırıma ortak olan çifte vatandaşlara karşıyız. Önceden gelmişler ama şimdi yapılanlar kabul edilemez. Bunu, meclistekilerin düşünmesi lazım. Halk olarak yapacağımız bir şey yok. Bunun kanunlaşması için mecliste çoğunluğa bile gerek yok. Direk yapılması gereken bir şeydir. Çifte vatandaşlarla ilgili yasanın kanunlaşmasını istiyoruz." şeklinde belirtti.

"Dünyanın bütün halkları çeşitli eylemler yapıyor"

Siyonist işgal rejiminin yok olmasının Müslümanların vahdetine bağlı olduğunu kaydeden Metin Demirel, "Kimse bu olayları görmüyor mu? Dünyanın bütün milletleri çeşitli eylemler yapıyor, bizde o da yok. O kadar insan ölüyor. Çoluk çocuk ölüyor. Yazık günah. Allah sabır ve kolaylık versin. Allah Filistin'deki kardeşlerimize kolaylık versin. Orada yaşamak çok zor. Vatandaşlar olarak yapacağımız duadır." diye konuştu.

"Kesinlikle bu israilliler Türkiye'de olmamalıdır"

HÜDA PAR'ın sunduğu yasa kesinlikle meclisten geçmesi gerektiğini dile getiren Ümit Ağaçtan, şunları aktardı: "Bence bu yasa meclisten kesinlikle geçmelidir. Kesinlikle bu israilliler Türkiye'de olmamalıdır. Bunlar hep zarardır. Hiçbir zaman bizim memleketimize faydaları olmamıştır. Bizim halkımız da onlardan yaptığı alışverişle onlara kazandırıyor. Kazandıklarını kendi içlerinde çeviriyorlar o yüzden de hep zengin hep üste hep onlar oluyor. Türkiye vatandaşı ve başkanlarımız da bunlara müsaade ediyor. Bence vatandaşlıktan çıkarılmalıdırlar. Orada Müslümanlara kıyıyorlar. Yazık değil mi? İsrail neymiş."

"Milletvekilleri yapmaları gerekeni yapsınlar ve kanunu geçirsinler"

Kanun teklifine destek veren vatandaşlardan Şaban Sarı, "Böyle bir kanun geçerse çok güzel olur. Öyle bir şey olursa çok güzel olur, niye olmasın. Milletvekilleri yapmaları gerekeni yapsınlar. Müslüman kardeşlerimize karsı soykırım yapıyorlar. Onlar bizim ecdadımızın emaneti. Bizim ecdadımız Müslüman olmasa da mazlumun yanında hep olmuştur. Hiç kimsenin bunu kanmasın özellikle de Müslüman olup da kardeşimize arka çıkmamak olmaz." dedi.

"Bu memleketin ekmeğini yiyip suyunu için, böyle hainlik olur mu?"

İşgal rejiminin saldırılarına ve saflarına katılanlara sert tepki gösteren Abdullah Kardeş, "Buradaki Yahudilerin siyonistlerin Türkiyeli olup siyonist olanların Yahudileri destekleyenlerini kınıyorum, başka da bir şey demiyorum. Bu memleketin ekmeğini yiyip suyunu için, böyle hainlik olur mu? Bunların vatandaşlıktan tabiki atılması lazım. Bunlar oraya askerlik yapmaya gittiler. Bunlar hem Türkiye hem de israil vatandaşı. Bu şerefsizlerin hiçbirini tekrar vatana almamak lazım. Orada kalsınlar, başka da bir şey demiyorum." dedi.

"Oylama yapsınlar Türkiye vatandaşları bir tane israilliyi burada istemez"

Soykırıma katılanların Türkiye'ye alınmaması gerektiğini söyleyen Neşet Güngör, "Onların ne işi var. Onlar Müslüman kardeşlerimizi şehid ediyorlar. Filistinlilere yazık değil mi? 40 bin çoluk çocuk öldürdüler. Bu konuyla alakalı yasa meclisten tabi ki geçmelidir. Burada 'evet' ve 'hayır' oylama yapsınlar Türkiye vatandaşları, bir tane israilliyi burada istemez." ifadelerine yer verdi.

"Orta Doğu'nun herhangi bir yerinde yapılan zulme tamamen karşıyım"

Uğur Süleyman Davutoğlu, "Öncelikle bu ülke topraklarında bu memleketin ekmeğini yiyen kendi sınırlarımızda bir Müslüman ülkede Yahudilerin çifte vatandaş olup gidip o zulme ortak olmalarına kesinlikle karşıyım. Hatta bu sınırlardan tekrar içeri girmemeleri gerekir. Kesinlikle onları içeriye sokmamaları gerekir. Bu yasanın kesinlikle meclisten geçmesi lazım. Soykırıma ortak olanların, kesinlikle geriye dönmemeleri lazım. Döndükleri zaman da cezalandırılmaları gerekir. Burası Osmanlı topraklarıdır. Sınırlarımız bellidir. Orta Doğunun herhangi bir yerinde yapılan zulme tamamen karşıyım." şeklinde konuştu.

"Yasa teklifi de meclisten bir an önce geçmesi lazım"

Hem kanun teklifinin meclisten geçmesini hem de israil konsoloslukları kapatılması gerektiğini aktaran vatandaşlardan Mehmet Gülmez, "Bu teklifin meclisten geçmesini istiyoruz. Birde dünyanın en büyük organ ve doku bankası israildedir. Onun için bunların konsolosluklarını da kapatmak lazım. Çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılmasıyla beraber bunların konsolosluklarını da istemiyoruz. Bunların Türkiye'de konsolosluklarının yasak olması gerekir. Eğer konsoloslukları olursa bu memleketin çocukları da garanti altında olmaz. Yasa teklifi de meclisten bir an önce geçmesi lazım." diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler