ABD'den Rusya'ya "Ensarullah" uyarısı

Wall Street Journal'ın haberine göre ABD istihbarat kurumları, Biden'ın ABD silahlarıyla Rus topraklarına saldırı düzenleme yetkisine karşılık olarak Rusya'nın Yemen'deki Ensarullah’a gelişmiş silahlar sağlayabileceği uyarısında bulundu.

Ekleme: 20.07.2024 19:30:05 / Güncelleme: 20.07.2024 20:10:29 / Dünya
Destek için 

Wall Street Journal, ABD yönetiminin üçüncü bir ülke aracılığıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Husilere silah sağlama konusunda İran'a katılmamaya ikna etmek için diplomatik bir çaba sarf ettiğini bildirdi.

Haberinin ayrıntılarına göre, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Eric Corella geçtiğimiz günlerde Savunma Bakanı Lloyd Austin'e gizli bir mektup göndererek bölgedeki askeri operasyonların Ensarullah’ın eylemlerini caydırmakta başarısız olduğu uyarısında bulundu.

Daha geniş bir yaklaşıma ihtiyaç duyulduğunu belirten Beyaz Saray, Moskova'nın sekiz yıldır Kızıldeniz'de işgal topraklarına giden gemileri hedef alan Ensarullah’a füze vermesini engellemek için gizli bir plan başlattı.

Gazeteye göre bazı analistler Rusların, ABD yönetimini Kiev'e yardım etmek için Ukrayna güçlerinin Rus havaalanlarına karşı ABD Ordusu'nun ATACMS olarak bilinen taktik füze sistemini kullanmasına izin vermek gibi ek adımlar atmaktan vazgeçirmek için Ensarullah’a gemisavar füzeler göndermekle tehdit edebileceğini öne sürüyor.

Geçtiğimiz ay Putin, Beyaz Saray'ın Ukrayna politikası nedeniyle Moskova'nın Washington'un rakiplerine silah sağlayabileceği uyarısında bulunmuştu.

Son haftalarda Ensarullah, Umman Denizi ve Tel Aviv’i hedef almakta dahil olmak üzere eylemlerini genişletti. (İLKHA)