Macaristan'dan Zelensky'e suçlama: NATO'yu çatışmanın içine çekmek istiyor

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’in NATO’yu çatışmanın içine çekmek istediğini, ittifak üyesi en az bir ülkenin Rusya’yla çatışmaya girmesinin bir dünya savaşı anlamına geleceğini ifade etti.

Ekleme: 19.07.2024 20:50:03 / Güncelleme: 19.07.2024 20:51:36 / Dünya
Destek için 

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Lübnanlı mevkidaşı ile ortak basın toplantısında, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy’in Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın Moskova'yı ziyaret ederek Avrupa’ya ihanet ettiği yönündeki sözlerini değerlendirdi.

Szijjarto, Ukrayna Devlet Başkanı da dahil olmak üzere, NATO’yu bu savaşın içine çekmeye çalışan pek çok kişi olduğunu görüyorum. Şimdi bir NATO ülkesini savaşa çekmek bir dünya savaşı anlamına gelir. Bunu önlemek ve bundan kaçınmak daha iyi olur. Macaristan barış misyonunu sürdürecek, çünkü kısa süre içinde barış sağlanmazsa cephede şimdiye kadar olduğundan daha şiddetli olaylar yaşanacak, tırmanma tehdidi şimdiye kadar olduğundan daha büyük olacak, bunun sonunda Avrupa alevler içinde kalacak” dedi. 

Ukrayna’da her gün binlerce kişinin öldüğünü, on binlerce Ukraynalının ülkeden kaçmaya devam ettiğini söyleyen Szijjarto, "Eskiden Doğu Almanya sınırında yaşanan olaylar şimdi Ukrayna ile Macaristan arasındaki sınırda yaşanıyor. Ukraynalılar kaçmaya çalıştıklarında sınır muhafızları tarafından gözaltına alınıyorlar. Hepiniz onların nasıl seferber edildiğini göstern videoyu görmüşsünüzdür. Bunun Batı’yı rahatsız etmemesi, sivil toplum örgütlerinin masaya vurmaması ve genellikle insan haklarından bahsedenlerin şimdi sessiz kalması çok ilginç. Bu bir rezalet" açıklamasını yaptı. (İLKHA)