ABD'de suikast girişimi zanlısının, oyun sitesine "13 Temmuz prömiyerim olacak" yazdığı iddiası

Trump'a yönelik suikast girişiminde bulunan zanlı Thomas Matthew Crooks'un internette bir oyun platformuna "13 Temmuz prömiyerim olacak, olup biteni izleyin" diye bir mesaj bıraktığı öne sürüldü.

Ekleme: 18.07.2024 21:02:01 / Güncelleme: 18.07.2024 21:02:01 / Dünya
Destek için 

ABD'de suikast girişimi zanlısı Crooks'un bu eylemi nasıl ve niye gerçekleştirdiği yönünde araştırmalar devam ediyor.

İsmini vermek istemeyen soruşturma ekibinden 3 kaynak, ABC'ye, Crooks'un suikast girişiminin arkasında yatan nedeni belirlemek için çalışan müfettişlerin, "Steam" adlı oyun platformuna gönderilen bir mesaj bulduklarını açıkladı.

Kaynaklar, Crooks tarafından yazıldığına inandıkları mesajda, "13 Temmuz prömiyerim olacak, olup biteni izleyin" ifadesinin kullanıldığını belirtti.

CNN ise FBI’nın dün Kongre’de senatörlere verdiği brifingde Crooks’un oyun sitesindeki hesabını teyit etmesine rağmen bugün bu değerlendirmeyi revize ettiğini ve söz konusu hesabın “sahte” olabileceğini söylediğini yazdı.

Crooks'un elektronik aletlerinde incelemeleri sürdüren yetkililerin, telefonda Trump ve Başkan Joe Biden'in resimlerini bulduğu, ayrıca internet kayıtlarında "merminin uzun mesafede rüzgara karşı gidişatı" konusunda aramalara rastladığı kaydedildi.

Crooks'un 1 saat önceden "şüpheli" olarak fotoğrafı çekilip polisle paylaşılmış
Diğer yandan olay günü Crooks silahını ateşlemeden önce seçim mitingi alanında yaşananalar hakkında da yeni detaylar ortaya çıkıyor.

AP'ye konuşan, söz konusu brifingden bilgisi olan 8 güvenlik yetkilisine göre, Crooks'un "şüpheli" durumunun telsizle üst makamlara haber verildiği, alandan fotoğrafının çekilip paylaşıldığı ancak bu süreçte Crooks'un gözden kaybolarak Trump kürsüye çıktıktan sonra 135 metre uzaklıktaki binanın çatısında görüldüğü aktarıldı.      AA

Gizli Servis ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkililerinin dün Senato üyelerine verdiği kapalı brifingden sızan bilgilere göre, Crooks'un Trump kürsüye çıkmadan 1 saatten önce sırtında çanta ile meydanda dolaştığı, elinde golf sahasında kullanılan telemetre aleti ile ölçümler yaparken kolluk kuvvetlerinin dikkatini çektiği belirtildi.

Etiketler: