Çocuklar yaz Kur'an kurslarında hem eğleniyor hem öğreniyor

Yaz Kur'an kurslarında hem Kur'an-ı Kerim hem de temel dini bilgileri öğrenen çocuklar camilerde çok şey öğrendiklerini ve mutlu olduklarını kaydetti.

Ekleme: 18.07.2024 15:55:04 / Güncelleme: 18.07.2024 15:55:33 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

1 Temmuz'da başlayan ve 7 hafta sürecek kurslarda temel dini bilgiler, abdest, namaz ve Kur'an-ı Kerim öğrenme gibi birçok bilgi edinen çocuklar camilerde vakit geçirmenin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Mehmet Zahit Kotku Camii'nde yaz kursuna katılan çocuklar hem eğlendiklerini hem de dinlerini öğrendikleri için hocalarına teşekkür etti.

"Kur'an-ı Kerim öğrenmemize yardımcı oldular"

Cami çocuklarından Emir Bilgin, "Camimizde hocalarımız bizimle çok güzel ilgileniyor. Bizleri havuza götürüyorlar. Elif-ba ve Kur'an-ı Kerim öğrenmemize yardımcı oldular, Allah onlardan razı olsun. Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendim, artık vefat eden dedem ve nenem için Kur'an-ı Kerim  okuyabileceğim. Tatilde camiye geldik burada eğleniyoruz. Hocalarımızı seviyoruz." dedi.

"Burada dinimizi öğreniyoruz"

Fatih Solgun ise cami ile içli dışlı olmanın verdiği sevinci dile getirerek, "Yaz tatilinde burada hocalarımız bizlere Kur'an-ı Kerim öğretiyor. Çeşitli hediye ve ikramlar vererek bizleri çok mutlu ediyorlar. Bizi yüzmeye götürüyorlar, çeşitli etkinliklerle bizleri sevindiriyorlar. Burada Kur'an-ı Kerim okuyoruz, abdest almayı, namaz kılmayı öğreniyoruz. Burada dinimizi öğreniyoruz, büyüklere saygı, küçüklere sevgi göstermeyi öğrenmenin yanı sıra sofra ve çeşitli adapları öğreniyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kur'an-ı Kerim'e geçtim"

Kısa sürede Kur'an-ı Kerim okumaya geçtiğini dil getiren Medine Zuhal Kanor, "Okulların kapanmasıyla birlikte camilerde başlayan yaz kurslarına geldim. Burada bize dinimizi öğretiyorlar, çeşitli aktivitelerle eğleniyoruz. Sofra adabı, büyüklere saygı, küçüklere sevgi göstermeyi öğrendik. Bugün Kur'an-ı Kerim'e geçtim. Vefat eden yakınlarıma ve komşularımıza Kur'an-ı Kerim okuyacağım." şeklinde konuştu.

"Adaplar hakkında bilgi sahibi oluyoruz"


 

Elif Bilgin Berk, "Okulların kapamasının adından açılan yaz Kur'an-ı Kerim kurslarına gelmeye başladım. Burada dinimi öğreniyorum. Çeşitli adaplar hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Burada çeşitli ikramlarla bizi sevindiriyorlar. Tüm hocalarımızdan Allah razı olsun." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler