Amerikalıların yüzde 70'i Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi gerektiğine inanıyor

ABD'de yapılan bir ankete katılanların yalnızca yüzde 28'i mevcut devlet başkanının seçim kampanyasına katılmaya devam etmesi gerektiğine inanıyor.

Ekleme: 18.07.2024 12:50:03 / Güncelleme: 18.07.2024 13:08:07 / Dünya
Destek için 

NORC araştırma merkezi tarafından Associated Press için yapılan bir ankete göre katılımcılarının yüzde 70'i ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim yarışından çekilip yerini başka bir Demokrat'a bırakması gerektiğine inanıyor.

Bu görüş Cumhuriyetçi Parti'yi destekleyenlerin yüzde 73'ü, Demokrat Parti'yi destekleyenlerin ise yüzde 65'i tarafından paylaşıldı. Ankete katılanların yüzde 28'i ise Biden'ın seçim kampanyasına katılmaya devam etmesi gerektiğine inanıyor.

Anket 11 Temmuz – 15 Temmuz tarihleri ​​arasında gerçekleştirildi. Yarışmaya ülke genelinde 18 yaş üstü yaklaşık 1200 Amerikalı katıldı.

2 Temmuz'da The Wall Street Journal,  ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in, seçim yarışından çekilmesi halinde Biden'ın yerine geçebilecek en muhtemel aday olarak görüldüğünü bildirdi.

The Economist ve YouGov tarafından 11 Temmuz'da yayınlanan bir ankete göre, Demokrat Parti destekçilerinin yaklaşık yüzde 73'ü Harris'in Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı olması gerektiğine inanıyor.

ABD başkanlık seçimleri 5 Kasım'da yapılacak. İkinci dönem için yarışan Biden, Demokrat Parti'den yeterli sayıda delegenin desteğini aldı. Cumhuriyetçiler 15 Temmuz'daki parti kongresinde resmi olarak eski ABD Başkanı Donald Trump'ı başkanlığa aday gösterdi. (İLKHA)