Peygamber Sevdalıları öncülüğünde binlerce kişi siyonizme ve ırkçılığa karşı yürüdü

Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu, işgal rejiminin yaklaşık 281 gündür sürdürdüğü soykırımı protesto etmek ve ırkçı provokasyonları telin etmek maksadıyla, binlerce kişinin katıldığı yürüyüş gerçekleştirdi.

Ekleme: 14.07.2024 23:25:04 / Güncelleme: 14.07.2024 23:36:07 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu öncülüğünde binlerce kişi, işgal rejiminin Gazze’de sürdürdüğü soykırımı ve son günlerde muhacirlere karşı gerçekleşen ırkçı provokasyonları lanetlemek amacıyla bir protesto  düzenlendi.

Üsküdar Fevziye Hatun Camii önünde bir araya gelen binlerce kişi, işgal rejimi aleyhine, HAMAS lehine ve ırkçılık karşıtı sloganlar atarak Üsküdar Meydanı’na kadar yürüdü.

Güzergâh boyunca yol araç trafiğine kapatılırken; çevredeki vatandaşların da sessiz kalmayarak yürüyüşe destek vermesi ile katılımcı sayısının varış noktasına kadar sürekli arttığı gözlemlendi.

Yürüyüşün bitiminde Üsküdar Meydanı’nda düzenlenen program, İsmail Sürmeli’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“Gazze'de yaşanan siyonist vahşeti lanetliyoruz”

Alanda toplananlara selamlama konuşması yapan Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Türkmen, “Müminler bir saldırıya uğradıkları zaman birlik olup karşı dururlar. Burada yeni bir içtihat yapmıyoruz. Burada 40 kişiye vardıklarında hakkı ve adaleti ifa etmek için Kabe’ye doğru yürüyen Resulullah’ın sünnetini devam ettirmek istiyoruz. Filistin’de ve Gazze’de yani siyonist vahşeti ve ırkçılık cinayetini bizatihi yaşayanlar ve bu cinayetleri oluşturan batı dünyası buradaki ırkçılığı da Arjantin’den Türkiye’ye kadar lanetlemek için burada bulunduğumuza inanıyorum. Bu konuda Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu’nun toplantısının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“281 gündür Gazze’de bir vahşet, ölçü tanımadan, insanlık ve sınır tanımadan devam ediyor”

Özgür Kudüs Platformu adına alanda toplananlara bir konuşma gerçekleştiren Gazeteci-Yazar Mehmet Zülküf Yel, “Bugün burada insanlık onuru ve insanlık vazifesi adına toplanmış bulunuyoruz. 281 gündür Gazze’de bir vahşet, ölçü tanımadan, insanlık ve sınır tanımadan devam ediyor. Vahşetin her türlüsü sergileniyor; hastaneler ve ibadethaneler vuruluyor. Daha 1-2 gün önce gençler sahada futbol oynarken katledildiler. İnsanlar secde halindeyken vahşice katledildiler. Gazze’de öyle bir soykırım ve insanlık suçu var ki belki bundan sonra da tarihte nadir ve benzeri görülmeyecek bir vahşet ortaya konuluyor. Bir yerde insanlık onuru çiğneniyorsa, çocuklar vahşice katlediliyorsa ve parçalanarak öldürülüyorsa orada ayağa kalkmak bütün insanların en asli vazifesidir. Şarktan garba yeryüzünün her tarafında ayağa kalkmak bütün insanların en asli vazifesidir.” şeklinde konuştu.

“Hepimiz sorumluluk altındayız”

Gazeteci-Yazar Mehmet Zülküf Yel, "Zulmün olduğu ve insanların ezildiği yerde, insanlar ‘ey Müslümanlar neredesiniz?’ diyerek bizi yardıma çağırdığı zaman bilesiniz ki hepimiz sorumluluk altındayız. Hepimizin bütün imkân ve kabiliyeti ile o mazlum ve mustazafların yardımına koşması lazım. Bir yanda Gazze’deki insanlar imtihan olurken diğer yanda Müslümanlar imtihan oluyor. Bütün insanlık imtihan oluyor. Bu imtihanın bir yönü bize bakıyor. Rabbim bizi imtihan ediyor. O halde bizler, ‘ya Rabbi ebabillerini gönder, kardeşlerimizi kurtar’ demek yerine elbette ki dua edeceğiz bunun yerine fiili ve kavli duayı beraber yapmamız lazım ve Gazzeli kardeşlerimizin yanında durmamız lazım.” diye belirtti.  

“Yaşasın kardeşlik ve insanlık, yaşasın İslam kardeşliği; kahrolsun faşizm ve ırkçılık”

Son günlerde muhacirler üzerinden yürütülmek istenen provokasyonlar hakkında konuşan Yel, “Eğer ki birisi bir suç işlemişse zaten kanunlar karşısına çıkarılıyor ve bu insanlar yargılanarak cezaevine atılıyor. Bunlar üzerinden kardeşliğimizi baltalamaya çalışan ve dış odakların mobilize etmiş olduğu kesimlere, ırkçıların oyununa kesinlikle gelmeyiniz. Biz diyoruz ki biz Müslümanız, mazlumlar bizim kardeşlerimizdir, kesinlikle ırkçıların oyununa gelmeyin. Yaşasın kardeşlik ve insanlık, yaşasın İslam kardeşliği; kahrolsun faşizm ve ırkçılık.” ifadelerine yer verdi.

“Korkak insanlar ellerine imkân geçtiği zaman hiç kimsenin göz yaşına bakmadan vurup öldürür”

Peygamber Sevdalıları adına bir konuşma gerçekleştiren Molla Nizamettin Yaçin ise, “Mazlumların sahibi Allah’tır. Mazlumları koruyan Allah’tır. Allah mazlumları önce koruduğu gibi yine koruyacaktır ama Allah deneyerek sınava tabi tutuyor. Bu zalimlerin yaptığı vahşete karşı acaba insanlık ve müminler ne der diye hepimizin notları yazılır. Defterlerimiz dürülür ve Rabbimize arz edilir. Sürekli söyleniliyor, anlatılıyor, televizyonlardan Gazze’nin durumunu görüyoruz bu vahşi barbarlar, Peygamber katilleri, bebek katilleri, bu katil sürüsü hiçbir yeri dinlemeden bombalayarak insanları öldürüyor. Bu onların erkekliğinden değildir, bu korkaklığın göstergesidir. Korkak insanlar ellerine imkân geçtiği zaman hiç kimsenin göz yaşına bakmadan vurup öldürür.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler