Diyarbakır'da "Kerbela'dan Gazze'ye" temalı aşura programı düzenlenecek

Kerbela hadisesinin yıldönümü ve aşura günü münasebetiyle Diyarbakır'da Mustazaflar Cemiyeti ve Şehitler Kervanı Platformu, 15 Temmuz Şehitler Parkı alanında 16 Temmuz Salı günü saat 21.00'de "Kerbela'dan Gazze'ye" temalı aşura programı düzenliyor.

Ekleme: 13.07.2024 13:55:04 / Güncelleme: 13.07.2024 13:55:45 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhivesellem'in sevgili torunu Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehid edilişi başta olmak üzere İslam tarihinde önemli olayları içerisinde barındıran Aşura günü farklı program ve etkinliklerle her yıl yad ediliyor.

Gazze'de 9 ayı aşkın süredir sürdürülen soykırım ve karşısındaki kutlu direniş münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti ve Şehitler Kervanı Platformu, bu yıl düzenleyecekleri aşura programının temasını "Kerbela'dan Gazze'ye" olarak belirledi.

Diyarbakır 15 Temmuz Şehitler Parkında 16 Temmuz Salı günü saat 21.00'de yapılması planlanan etkinlik hakkında konuşan Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Murat Arslan, tüm Diyarbakır halkını programa davet etti.

"Hazreti Hüseyin ve yarenleri, zalime karşı dik durmanın dersini şehadetleriyle bizlere vermiştir"

İslam tarihinde Muharrem ayının özellikle Müslümanlar açısından ibret veren birçok önemli olayı içerisinde barındırdığını belirten Arslan, "Muharrem ayı içerisinde İslam tarihi açısından yaşanan önemli olaylardan bir tanesi de Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin şehid edilme vakasıdır. İslam tarihinde yüreğimizi derin bir şekilde yaralayan, hüzne boğan ve içerisinde hikmetleri barındıran önemli bir olaydır." dedi.

Arslan, "Hazreti Hüseyin ve yarenleri, İslam'ın şiarlarına sahip çıkmanın ve zalime karşı dik durmanın önemini şehadetleriyle çok iyi şekilde ders olarak bizlere vermiştir. Bizler de Mustazaflar Cemiyeti olarak inşallah 16 Temmuz Salı günü saat 21.00'de 15 Temmuz Şehitler Parkında (Park Orman) Hazreti Hüseyin ve yarenlerini anma, onun verdiği mücadeleyi yeni nesillere aktarma, genç kuşaklara bu mesajı iletme adına bir program tertipleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Gazze halkı Hüseyni direnişin bir benzerini günümüzde vermektedir"

"Kerbela'dan Gazze'ye" temasına vurgu yapan Arslan, tüm Diyarbakır halkını düzenleyecekleri etkinliğe davet ederek şu ifadelere yer verdi:

"Bu programın içerisinde günümüz Gazze'si Kerbela'yı andırıyor. Hakikaten 9 ayı aşkın bir süredir Gazze'de mücadele veren Müslümanlar, bir nevi Kerbela'da yaşanan o mücadele ve direnişin misyonunu devam ettirmektedirler. Programda özellikle Gazze'ye yer vermemizin sebebi bize Kerbela'yı ve Hazreti Hüseyin'i hatırlatmasıdır. Hazreti Hüseyin ve yarenleri nasıl ki zalime karşı dik durmuş, mücadele vermiş, bu uğurda hiçbir şekilde geri adım atmamış ve tüm ailesiyle bir mücadele örneği sergilemişse Gazze halkı da bunun bir benzerini günümüzde vermektedir. Her iki olayı da ele alıp günümüz nesline ve gençlere bu misyon ve davayı aktarma adına tüm halkımızı yapacağımız bu etkinliğe davet ediyorum." (İLKHA)