Filistinilerin tek mücadelesi işgal rejimi değil!

Siyonist israil saldırılarının sürdüğü Gazze Şeridi'nde göçe zorlanan Filistinliler, sıcak havalar, su ve kanalizasyon altyapısı eksikliği ile kalabalık nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor.

Ekleme: 13.07.2024 12:01:41 / Güncelleme: 13.07.2024 12:01:41 / Dünya
Destek için 

İşgal ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istedi. Ordu, 7 Mayıs sabahı da Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurdu.

Siyonist işgal ordusunun hedefindeki Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah'tan yaklaşık 1,3 milyon Gazze'nin farklı bölgelerine göç etti.

Refah kentine kara saldırısı başlatmasıyla, çok sayıda Filistinli aile de Han Yunus'a göç etmek zorunda kaldı. Han Yunus'a sığınmak zorunda kalan aileler, kalabalık ve sıcak havaların yanı sıra su ve kanalizasyon altyapısı eksiklikleri nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor. Ailelerin çoğu naylon ve bez torbalardan yapılmış çadırlarda yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyor.

İşgalcilerin baskılarından, çocukların ve kadınların katledilmesinden dolayı Refah kentindeki evlerinden çıkmak zorunda kalan Ebu Kas ailesi de Han Yunus'a göç eden ailelerden biri.

Gazze kentindeki Şucaiyye Mahallesi'nden çocukları ve torunlarıyla göç eden ve burada derme çatma yapılmış bir çadırda yaşan Naim Ebu Kas (55), "Han Yunus kentinin işgali nedeniyle ailemi Refah kentine taşımak zorunda kaldım. Burada birkaç ay kaldık. Ardından mayıs ayında kara saldırılarının Refah'a ilerlemesi nedeniyle Han Yunus'a göç etmek zorunda kaldık." dedi.

Ailesinin Han Yunus ve Deyr el-Belah kentlerinin batısındaki El-Mevasi bölgesindeki aşırı kalabalık nedeniyle liman dışında sığınacak bir yer bulamadığını söyleyen Ebu Kas, yüksek sıcaklıklar, su ve kanalizasyon gibi altyapı eksikliği ve artan yerinden edilmiş insan sayısı nedeniyle oluşan aşırı kalabalıkların durumu daha da "trajik" hale getirdiğini kaydetti.

İçme suyu bulamayan, satın almak zorunda kalan ailesinin zor yaşam koşulları altında hayatlarını idame ettirmeye çalıştığını belirten Ebu Kas, deniz suyunu banyo ve günlük ev işleri için kullanmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Ebu Kas, "Burada, hayat normal değil ve bir insanın yaşayabileceği düzgün yaşam koşullarından çok uzak. Ama biz buraya çadırlarımızı kurmak zorunda kaldık. Sığınacak başka uygun yer bulamıyoruz ve tuzlu deniz suyu kullanmak zorunda kalıyoruz." diye konuştu.

Yüksek sıcaklıklar ve deniz kıyısındaki koşullar nedeniyle cilt hastalıklarının çocuklar ve kadınlar arasında yayıldığını aktaran Ebu Kas, işgal saldırılarının bir an önce sona ermesini umut ettiklerini vurguladı. AA

Etiketler: