İsveç’te İslamofobinin zehirli dalgası hızla artıyor

Fransız gazetesi La Monde, İsveç’te son yıllarda Müslümanlara yönelik hakaret ve organize saldırıların arttığını açıkladı.

Ekleme: 07.07.2024 22:17:40 / Güncelleme: 07.07.2024 22:17:40 / Dünya
Destek için 

Ammar Kızılçınar

El-Islah sitesinin haberine göre, gazete organize gerçekleştirilen hakaret ve saldırıların Camilere saldırma, başörtülü kadınlara hakaret etme, işyerinde veya mahallede İslam karşıtı yazılar gibi eylemleri içerdiği belirtildi.

Gazete, güvenlik kameraları tarafından kaydedilen domuz leşinin Skövde camisine atılması olayının da bu eylemler arasında yer aldığını yazdı.

Le Monde’nin haberinin bir başka bölümünde aşırı sağcı lider Jimmy Acheson’un, Kasım 2023’te camileri yıkmak, yeni cami inşaatını yasaklama ve İslami grupları gözetim altına almak istediğini açıklamıştı.

Sağcı hükümet koalisyonunda yer alan aşırı sağ partiden yetkililer, sosyal medyada “İsveç’in İslamlaştırılması” olarak tanımladıkları durumu kınamaya devam ederek, “İsveçlilerin kendi ülkelerinde azınlık haline gelmenin eşiğinde olduğunu” iddia etti.

Hal böyleyken Avrupa seçimleri arifesinde diğer gruplar artık bu tür ifadeleri kullanıyor.

Ayrıca Müslümanlara yönelik konuşmalarının bir başka bölümünde ise Müslümanların başörtüsüz kadınları taşlamaya, eşcinselleri gökdelenlerden atmaya hazır oldukları belirtildi.