Ateşkesi onaylamak için Netanyahu'dan şaka gibi şartlar!

Hamas, ateşkes teklifine dair siyonist rejimden cevap beklerken, katil Netanyahu, ateşkesin, "savaşın hedeflerini gerçekleştirene kadar İsrail'in yeniden Gazze'ye saldırabilme hakkını güvence altına alması gerektiğini" savundu.

Ekleme: 07.07.2024 21:55:00 / Güncelleme: 07.07.2024 21:56:21 / Dünya
Destek için 

Mehmet Aydın

Adı açıklanmayan iki Hamas yetkilisi, Hamas’ın Gazze’de ateşkes anlaşmasına dair son teklifine dair İsrail’den cevap beklediklerini açıkladı. Yetkililer, "Cevabımızı arabuluculara ilettik ve işgalin cevabını bekliyoruz" dedi.

Ateşkes görüşmeleri hakkında bilgi sahibi olan yetkililer, siyonist rejimin Katarlılarla görüştüğünü belirterek, "Onlarla Hamas'ın cevabını görüştüler ve İsrail'in cevabını birkaç gün içinde vereceklerine söz verdiler" dedi.

ATEŞKESİ ONAYLAMAK İÇİN NETANYAHU'DAN ŞAKA GİBİ ŞARTLAR
Hamas ve siyonist rejim arasında, Gazze'de bir ateşkes ve karşılıklı esir takasına ilişkin müzakerelerde ilerleme kaydedildiği aktarılırken siyonist rejim sözde Başbakanlığı Basın Ofisi, olası bir anlaşmada temel şart olarak talep ettiği maddeleri açıkladı.

Katil Netanyahu, birinci talep olarak "hedeflerine ulaşana kadar İsrail'in Gazze'ye yeniden saldırabilme hakkını elinde tutma" şartını duyurdu.

Ayrıca Mısır'dan Gazze'ye "silah kaçırılmasına" ve binlerce mücahidin Gazze'nin kuzeyine dönmesine izin verilmeyeceği aktarıldı.

Olası bir anlaşmada, Gazze'den serbest bırakılacak siyonist esirlerin sayısının en yüksek rakama çıkartılmasının sağlanması istendi.

Açıklamada, siyonist rejimin kabul ettiği ve ABD Başkanı Joe Biden'ın memnuniyetle karşıladığı planın, siyonist rejimin "savaştaki hedeflerini gölgelemeyeceği" belirtildi.