Mavi Marmara Gazisi Tunç: ABD'nin ve NATO'nun olduğu yerde güvenlik ve emniyet olmaz

ABD ve NATO'nun olduğu yerde terör, kargaşa, faili meçhul kalan siyasi cinayetler, kardeş kavgası, katliam, savaş ve sömürü olduğuna vurgu yapan Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç, bundan dolayı siyonist işgal rejimine koruma sağlayan Kürecik NATO Radar Üssü ve ABD'nin bölgemizdeki operasyonlarının yönetildiği İncirlik başta olmak üzere Türkiye'de bulunan 28 NATO üssünün bir an önce kapatılması çağrısında bulundu.

Ekleme: 05.07.2024 17:50:04 / Güncelleme: 05.07.2024 17:54:20 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi tarafından Cuma namazı sonrası Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde, siyonist rejimin güvenliğini sağlayan "Kürecik NATO Radar Üssü Kapatılsın" sloganıyla basın açıklaması düzenlendi.

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç, siyonist işgal rejimine koruma sağlayan Kürecik NATO Radar Üssü ve ABD'nin bölgemizdeki operasyonlarının yönetildiği İncirlik başta olmak üzere Türkiye'de bulunan 28 NATO üssünün bir an önce kapatılması çağrısında bulundu.

"Türkiye’nin hiç vakit kaybetmeden ABD ve NATO ile hesaplaşması gerekir"

Türkiye’nin hiç vakit kaybetmeden ABD ve NATO ile hesaplaşması, ABD ile stratejik ortaklık ve Avrupa Birliğine tam üyelik sevdasından vazgeçmesi gerektiğini belirten Tunç, "Türkiye'nin, 54. Hükümetin başbakanı rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın kurduğu D-8'i geliştirerek D-60’ı kurmasından ve Şangay İş birliği Örgütü’ne üye olmasından başka bir seçeneği yoktur. Tam Bağımsız Türkiye'ye ulaşmanın yolu budur" diye konuştu.

"İncirlik üssünde bulunan termonükleer bombalar hangi İslam ülkesine karşı kullanılmak için topraklarımızda tutulmaktadır?"

"İncirlik NATO üssünde bulunan ve Hiroşima'ya atılan atom bombalarından 4 kat daha güçlü olan 50 adet termonükleer bombayı ABD hangi İslam ülkesine karşı kullanmak için Türkiye topraklarında tutmaktadır" diye soran Tunç, şöyle devam etti:

"Yine Çekiç Güç’ün terör örgütüne yaptığı yardımlar hafızalarımızda tazeliğini korurken Diyarbakır'da bulunan NATO hava üssündeki yüzlerce ABD askeri kime hizmet etmektedir? Şunu unutmayalım: ABD'nin ve NATO'nun olduğu yerde güvenlik ve emniyet olmaz. ABD ve NATO'nun olduğu yerde terör, kargaşa, faili meçhul kalan siyasi cinayetler, kardeş kavgası, katliam, savaş ve sömürü olur. Ülkemizdeki NATO-ABD üsleri milli güvenliğimizi tehdit etmektedir. Çünkü ülkemizi açık hedef haline getirmektedir. Bundan dolayı siyonist İsrail'e koruma sağlayan Kürecik NATO Radar Üssü ve ABD'nin bölgemizdeki operasyonlarının yönetildiği İncirlik başta olmak üzere ülkemizdeki 28 NATO üssü bir an önce kapatılmalı, NATO'dan çıkma süreci başlatılmalı ve ABD ile stratejik ortaklığa son verilmelidir. Millet olarak, bu hain darbe girişiminin arkasında ABD ve NATO'nun olduğunu ifade eden iktidardan bu konuda gereğini yapmasını istiyoruz. Türkiye, 15 Temmuz gecesi ABD'nin ve Batı'nın ipiyle kuyuya inilemeyeceğini görmüştür"

Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi olarak 6 yıldan bu yana her ayın ilk cumasını "NATO'ya ve Üslerine Hayır Cuması" olarak ilan ettiklerini ve bu konu ile ilgili olarak her ay basın açıklamaları düzenledik ve düzenlemeye de devam edeceklerini kaydeden Tunç, "Malumunuz olduğu üzere biz, Biz, tüm siyasi partileri ülkemizin NATO'dan çıkması ve üslerin kapanması yönünde ortak irade göstermeye ve karar almaya; ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarını, alimleri, aydınları ve kanaat önderlerini bu konuda toplumu cesaretlendirecek açıklamalar yapmaya davet ediyoruz" dedi.

"Artık vanaları kapatın ve siyonist rejime petrol sevkiyatını durdurun!"

Tunç, "Hükümetten, Azerbaycan’ın Socar ve BP ile siyonist israile sattığı petrolü, Botaş aracılığıyla Ceyhan üzerinden katil israil'e sevk etmekten vaz geçmesini talep ediyoruz. 2003 yılında yapılan bu anlaşmanın bazı maddeleri Türkiye’ye bu hakkı vermektedir. Artık Yeter! Vanaları kapatın ve siyonist rejime petrol sevkiyatını durdurun!" çağrısında bulundu.

"israil’e destek veren uluslararası şirketlerin şubelerinin Türkiye’deki faaliyetlerine son verilmeli"

Öte yandan Koç Holding ve Zorlu holding başta olmak üzere işgal rejimi ile ticari faaliyetlerini devam ettiren tüm şirketlere, bu faaliyetlerini bir an önce durdurmaları çağrısını yineleyen Tunç, hükümetten, gasıp israil’e destek veren uluslararası şirketlerin şubelerinin Türkiye’deki faaliyetlerine son vermesini talep ediyoruz. Tüm siyasi partileri ve STK’ları, Gazze’de yaptığı soykırımda ırkçı israil’e her türlü desteği veren büyük şeytan ABD’nin Ankara ve İstanbul’daki elçilik ve konsolosluğunu daimi kuşatma altına almaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Son olarak Tunç, "Biz Malatya’dan, siyonistler karşısında şanlı bir direniş gösteren Hamas’ı, İslami Cihad’ı, Lübnan Hizbullahı’nı, Yemen Ensarullahı’nı ve Irak İslami Direnişi’ni selamlıyoruz. Sonuna kadar Direniş Cephesi’nin yanındayız. Onlarla iftihar ediyoruz" dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler