Mısır'dan talep: İşgal rejimine baskı yapın!

Mısır, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durdurması ve sınır kapılarını açması için siyonist işgal rejimine baskı yapılmasını istedi.

Ekleme: 05.07.2024 17:05:04 / Güncelleme: 05.07.2024 17:05:04 / Dünya
Destek için 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK-  Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati, Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durdurması için işgal rejimine baskı yapmak amacıyla işbirliği ve koordinasyonun sürdürülmesinin önemine işaret eden Abdulati, siyonist israilin Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafının kontrolünü ele geçirdiği 7 Mayıs'tan bu yana insani yardım akışının durduğunu vurguladı.

Refah Sınır Kapısı'nın yeniden çalışır hale gelmesinin; işgalcilerin, kapıdan çekilmesi ve Filistin yönetiminin buranın idaresine dönmesini kabul etmesi, insani alanda çalışanlara koruma sağlanması gibi bazı şartlara bağlı olduğunu ifade eden Abdulati, işgalcilerin Gazze ile olan sınır kapılarını açması için Tel Aviv yönetimine baskı yapılması gerektiğine dikkati çekti.

Mısır'ın yeni Dışişleri Bakanı Abdulati ayrıca, Gazze'de bir an önce ateşkesin sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

Etiketler: