İkizlerin cami günlüğü

Yaz Kur'an Kurslarına ilgi devam ediyor. Ağrı'da on binlerce kişi cami ve Kur'an kurslarına giderek Kur'an-ı Kerim, dini bilgilere öğreniyor.

Ekleme: 05.07.2024 10:50:07 / Güncelleme: 05.07.2024 10:55:05 / Röportaj / Ağrı Haberleri
Destek için 

Tüm ülkede 1 Temmuz itibari ile Kur'an kursları başladı. 7 hafta boyunca sürecek olan kurslarda çocuklara Kur'an'ı Kerim, Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlak öğretilecek.

Ağrı'da Yaz Kur'an kurslarında yaklaşık 28 bin öğrenciye eğitim verilmesi planlanıyor.

Öğrencilerden ikizler Muhammed ve Mustafa Çelik kardeşler, sabah başladıkları camiye gitme serüvenlerinin kendilerini mutlu ettiklerini belirtti.

Sabah evden çıktıklarını ve arkadaşlarını çağırarak camiye gittiklerini belirten Çelik kardeşler, çok şey öğrendiklerini, öğrenmenin yanında aynı zamanda eğlendiklerini söyledi.

Camide geçirdikleri vakit ile ilgili konuşan 10 yaşındaki Mustafa Çelik, "Kur'an-ı Kerim okumak güzel, öğreniyor ve eğleniyoruz. Herkese tavsiye ediyorum camiye gelmelerini. Camiye geçen yıldan beri geliyorum ve Kur'an öğrendim, ayetler ezberledim. Kendimi mutlu hissediyorum. Sabah abdestimi alıp evden çıkıyorum, camiye doğru geliyorum. Burada hocalarımız ders veriyor ve daha sonra oyunlar oynuyoruz." dedi.

İkizi Muhammed Çelik ise yaşadıklarını şöyle anlatı:

"Sabah abdest aldıktan sonra evden çıkıyoruz ve arkadaşlarımızı çağırıyoruz. Yolda gelirken vaktimiz eğlenceli geçiyor. Camiye geldiğimizde Kur'an'ımızı okuyoruz ve camide eğleniyoruz. Burada derslerimizi aldıktan sonra eve gidiyoruz hafta içi 5 gün bu şekilde günümüz geçiyor. Bunu yaparken sıkılmıyoruz çünkü Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz, bunu yapan sıkılmaz. Camide arkadaşlık, paylaşmak, dost olmak, küfür etmemek ve Peygamber efendimizin hayatını öğrenmek gibi şeyler öğreniyoruz. Namaz kılıyoruz." (İLKHA)

İlgili Galeriler