Putin: Taliban terörle mücadelede kesinlikle bizim müttefikimizdir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında Taliban'ın terörle mücadelede müttefik rolünü teyit etti.

Ekleme: 04.07.2024 23:15:35 / Güncelleme: 04.07.2024 23:15:35 / Dünya
Destek için 

Putin, "Taliban'ın terörle mücadele tedbirleri konusunda Rusya ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu görüyoruz ve Afganistan'da siyasi istikrarın korunmasında üstlendikleri rolü memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Taliban'ın BM terör yaptırımları altında olmasına rağmen Putin, Taliban'ın Afganistan üzerindeki kontrolünü kabul etti ve ülkenin gerçek siyasi güçleriyle ilişkilerin sürdürülmesinin gerekliliğini vurguladı.

"Taliban hareketi belirli taahhütlerde bulundu... ancak genel olarak Taliban'ın ülkedeki gücü kontrol ettiğini varsaymalıyız. Ve bu anlamda, Taliban terörle mücadelede kesinlikle bizim müttefikimizdir," dedi Putin, Taliban'ın terörle mücadele çabalarında devam eden işbirliğine övgüde bulundu.

Afganistan'ın Şanghay İşbirliği Örgütü'ne (ŞİÖ) tam üyeliğine ilişkin ise Putin, bu kararın sadece Rusya'yı değil, tüm ŞİÖ üyelerini ilgilendirdiğini belirtti.

İLKHA

Etiketler: