Irak Koordinasyon Çerçevesi: Uluslararası koalisyonun görevi sona erdirilmeli

Irak’ta iktidarı oluşturan partilerin bir araya geldiği Koordinasyon Çerçevesi, uluslararası koalisyonun görevlerinin sona erdirilmesi, ilişki şeklinin karşılıklı saygı ve ortak çıkarlara dayalı başka bir iş birliği şekline dönüştürülmesinin önemi konusunda mutabık kaldı.

Ekleme: 04.07.2024 17:46:03 / Güncelleme: 04.07.2024 17:46:03 / Dünya
Destek için 

Fatih Sivi

Irak’ta iktidarı oluşturan partilerin bir araya geldiği Koordinasyon çerçevesi Bağdat’ta 6 yıl aradan sonra bir araya gelerek ülke meselelerinde ortak tutum vurgusu yaptı.

Hikme El-Vatan lideri Ammar El-Hâkim'in ev sahipliğinde yapılan Koordinasyon Çerçevesi toplantısına, KDP başkanı Mesud Barzani, Eski Başbakan Nuri El Maliki ve diğer parti başkanları ile temsilcileri katıldı.

Toplantıya Başbakan Muhammed Şiya Es-Sudan’i başkanlık etti.

Toplantıda Irak'ın çıkarlarını ilgilendiren çeşitli konularda ulusal tutumun birleştirilmesinin önemi ve Parlamento Başkanı'nın seçilmesi meselesinin çözüme kavuşturulması için azami çabanın sürdürülmesi ile ilgili siyasi güçlere bu konuda yardımcı olunmasının önemi vurgulandı.

Uluslararası koalisyonla ilgili olarak, toplantıya katılan tüm taraflar uluslararası koalisyonun görevlerinin sona erdirilmesi, ilişki şeklinin karşılıklı saygı ve ortak çıkarlara dayalı başka bir iş birliği şekline dönüştürülmesinin önemi konusunda mutabık kaldılar.

Toplantıda federal hükümet ile bölgesel hükümet arasındaki çözülmemiş meseleleri takip etme ve bunların kanun ve anayasaya uygun olarak çözülmesine katkıda bulunulması gerekliliği ifade edildi.

Etiketler: