LGS'de Türkiye birincisi olan imam hatipliler İstanbul'da buluştu

Liselere Giriş Sınavı'nda tüm soruları doğru cevaplayıp 500 tam puan alarak şampiyon olan imam hatipli öğrenciler, İstanbul'da bir araya geldi.

Ekleme: 04.07.2024 14:15:07 / Güncelleme: 04.07.2024 14:16:25 / Eğitim / İstanbul Haberleri
Destek için 

Türkiye genelinde 992 bin 906 öğrencinin katıldığı LGS sınavında 352 öğrenci tam puan alarak birinciliği paylaştı. Şampiyonlardan 27'si, imam hatip ortaokullarında okuyan öğrencilerden oluşuyor.

Geçen yıl sınava katılan imam hatip ortaokulu öğrencilerinden 23 şehirden 53 öğrenci tam puanın sahibi olmuştu. Bu yıl da 27 öğrenci 500 tam puan alarak şampiyon oldu.

Farklı şehirlerde okuyan ve girdikleri sınavda birinci olan imam hatipli öğrenciler, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen program ile bir araya geldi.

Hacı Beşir Ağa Camii İmam Hatibi Şamil Aksoy'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği genel Başkanı Abdullah Ceylan, "Burada gençlerin düzenli, disiplinli, yoğun çalışmasını kutluyoruz. Fakat 73 yıllık imam hatip serencamına baktıklarında daha büyük bir mutluluk ve gurur tablosu ortaya çıkıyor. Kurulduğu günden beri ülkeye en az maliyetle en yüksek katma değeri oluşturan imam hatip okulları bugün zirveyi göğüslüyor. İmam hatip hikayesi bugün hamdolsun Anadolu'nun dört bir yanında tuttu. Bundan önce başarılı okullarımızı sayarken 1-2 okulu zikrediyorduk. Fakat şu anda hem YKS hem de LGS de Anadolu'nun 40-50 ilinden şampiyonlar çıkarıyoruz. İlk yüzde, ilk binde derecelerimiz var." dedi.

Elde edilen başarının ardında öğrencilerin düzenli çalışmalarının olduğunu ancak bunun yanında ailelerin duaları ve öğretmenlerin de ciddi desteklerinin olduğunu aktaran Ceylan, Allah'ın yardımıyla elde edilen başarı ve imam hatiplerde üstlenilen misyonun bir ömür boyu devam etmesi temennisinde bulundu.

Adaleti tesis edecek gençlere ihtiyaç var

Dünyanın organize kötülükte bir araya geldiği, bütün dünya devletlerinin birleşerek kötülük üzerine ittifak ettiği bir dönemde imam hatipli gençlerin dik duruşu, adalet ve merhametine dünyanın ve insanlığın ihtiyacının olduğunu belirten Ceylan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizin sadece başarılı olmanız tek başına anlam ifade etmiyor. Dünyayı başarılı insanlar kurtaramayacak. Hakkı ve merhameti kuşanan, adaleti üstün tutan gençler kurtaracak. Onun için imam hatip okullarımız çift kanatlı gençler yetiştirmek için mücadele ediyor. Bu okullar sadece sizleri diploma sahibi etmeyecek. Sizlere bir duruş, bir kimlik verecek ve o kimlikle bir hayat boyu yürüyeceksiniz inşallah. Gazze'de bütün dünyanın gözleri önünde milyonlarca insan soykırıma tabi tutulurken Gazze Millî Eğitim Bakanlığı, '2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi, Gazze'de öğrencilerimizin birçoğu şehit olduğundan sona ermiştir' dediğinden beri dünyayı ayağa kaldıracak, hakkı ve adaleti tesis edecek gençlere ihtiyaç olduğunu gördük. Bundan dolayı sevgili gençler bizlere sadece akademik başarınız yetmeyecek. Sizin duruşunuz, şecaatiniz, hakkı ve hakkaniyeti ayakta tutuşunuz bugün daha çok önem arz ediyor."

"Dünyanın hiçbir yerinde böyle çift kanatlı bir eğitim modeli yok"

İmam hatip okullarının bir asrı aşkın zaman dilimi içerisinde hem ülkemiz hem de insanlık için hayırlı hizmetler yaptığını aktaran Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul, "İmam hatipleri imam hatip yapan çok önemli iki temel ayak var. Bir tarafta İslami ilimler öbür tarafta fen ve sosyal bilimler. Bu okullar ülkemize özgün eğitim modeli olarak hizmet veriyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle çift kanatlı bir eğitim modeli yok. Aslında bu modeli dünyaya ihraç ediyoruz. Bugün eğer hem LGS'de hem de YKS'de imam hatip okulları tarihi başarılara imza atıyorsa kendine özgü programının etkili olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Öğrenciler, gerçekleştirilen buluşmanın ardından başarılarıyla adlarından söz ettiren imam hatip liselerinin Sepetçiler Kasrı'nın bahçesinde kurdukları stantları ziyaret ederek okullar hakkında bilgi aldı. İLKHA)

İlgili Galeriler