Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doyar: Batman'da 240 ton bal üretiliyor

Batman'da aktif 650 üretici, 62 bin kovanla 240 ton bal üretiminin yapıldığını belirten Batman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Çetin Doyar, amaçlarının organik bal üretiminin geliştirilmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Ekleme: 04.07.2024 11:05:06 / Güncelleme: 04.07.2024 11:19:12 / Ekonomi / Batman Haberleri
Destek için 

Batman'ın Sason ilçesinde 'Sason Balı Coğrafi İşaret Projesi' toplantısı yapıldı.

Toplantıya; İlçe Kaymakamı Murat Mete, Batman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Çetin Doyar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasip Okay ve bal üreticileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Batman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Çetin Doyar, Sason ilçesinin coğrafi koşulları, iklimi ve bitki florası zenginliği ile arıcılık için oldukça elverişli bir ilçe olduğunu söyledi.

Bu özellikleri dikkate alındığında arıcıların klasik arıcılıktan katma değeri yüksek organik arıcılığa yönelmesi gerektiğini belirten Doyar, "Arıcılar Birliği olarak Batman il ve ilçelerine bağlı köylerde organik tarımın geliştirilmesine yönelik Sason Balı Coğrafi İşaret Projesi ile organik bal üretiminin geliştirilmesini sağlamak ve bu amaçla hem yöre çiftçisine, hem de ülkemize gelir getirecek faaliyetler ile tarımsal kalkınmayı sağlayarak istihdam yaratmayı amaçlamaktayız." dedi.

Batman'da 930 bal üreticisinden aktif olan 650 üreticiyle 62 bin adet kovan mevcuduyla 240 ton bal üretimi yapıldığını aktaran Doyar, şöyle dedi:

"Ayrıca 66 kişi bin 320 kovan ile organik ve 7 ton bal üretimi yapmaktadır. Biz isteriz ki 240 ton balın tamamı organik olsun. Bu kapsamda arıcılığın kalkınmasında her türlü desteği sunan Sayın Valimiz başta olmak üzere Sason Kaymakamımız Sayın Murat Mete Beye teşekkür ediyorum."

Toplantı yapılan sunumların ardından son buldu. (İLKHA)