Bilgiler sızdı: İşgal rejimi hazırlıklı değil

İşgal ordusunun Hizbullah'a karşı olası bir savaşa hazırlık olarak toparlanmak için zamana ihtiyacı olduğuna dair bazı bilgiler sızdırıldı.

Ekleme: 03.07.2024 13:54:17 / Güncelleme: 03.07.2024 14:13:19 / Dünya
Destek için 

HAMZA DURMAZ-   İşgal ordusundan yapılan açıklamada, Hamas’ın askeri ve siyasi yeteneklerinin yok edilmesi, esirlerin kurtarılması ve Gazzelilerin evlerine güvenli bir şekilde dönmesi şeklindeki savaş hedeflerine ulaşana kadar savaşmaya devam etme kararlılığı vurgulanırken “Kuzey cephesinde Hizbullah’a karşı savaş hazırlıklarını güçlendiriyoruz” denildi.

Ancak işgal  ordusunun şu an topyekûn bir savaşa meyilli olmadığını gösteren sızıntılar açıklamayı gölgeledi. New York Times (NYT) gazetesi, siyonist  komutanların ‘İsrail'in son on yıllardaki en uzun savaşından sonra savaşmaya devam etmek için yeterli donanıma sahip olmadıklarını söyledikleri güçlerinin, Hizbullah'a karşı olası bir savaşa hazırlanmak için toparlanmaya ve bunun için de zamana ihtiyacı olduğuna inandıklarını’ bildirdi.

Güvenlik yetkililerinin Hamas ile ateşkesin Hizbullah ile anlaşmayı da kolaylaştırabileceğini söylediklerini aktaran gazeteye göre yetkililer ayrıca Gazze'de savaşı durdurmanın Hizbullah'la daha büyük bir savaşa hazırlanmak için kendilerine daha fazla zaman kazandıracağını düşünüyorlar.

Tüm bu tahminler, sızıntılar ve tehditler, Lübnan'ın güneyinde devam eden ve sahadaki günlük gelişmelere göre tırmanabilecek olan savaşın gerçekliğini değiştirmiyor. İşgal  basını Kiryat Shmona'da bir evin Lübnan topraklarından fırlatılan roketlerle vurulduğunu, buna karşın işgal rejiminin  Lübnan'ın güneyinde düzenlediği bir hava saldırısında bir çiftçinin öldüğünü bildirdi. Yine işgal  basını tarafından aktarıldığına göre İsrail’e ait bir insansız hava aracı (İHA) da Lübnan'ın güneyindeki Taybe beldesine üç roket fırlattı.

NNA, işgal rejimine  ait bir İHA’nın Lübnan’ın güneyindeki Taybe’ye üç füzeyle saldırdığını ve füzelerden birinin bir elektrik trafosunu vurduğunu bildirdi. İşgal rejiminin  savaş uçaklarının Sayda şehri ve Lübnan güneyindeki Cezzine, Mercayun, Nebatiye ve et-Tuffah bölgelerinin hava sahasında sonik patlamalara neden olan ses bariyerini aşarak ihlalde bulunduğunu aktaran NNA, ayrıca Lübnan Dağı’ndeki eş-Şuf bölgesinin hava sahasında da ses bariyeri ihlali yapıldığını kaydetti.

Etiketler: