Hakkari'de çatışmada boşaltılan köyler yeniden yerleşime açılıyor

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, 1995 yılında çatışma sebebiyle halkın terk etmek zorunda kaldığı köylerine dönüşlerini teşvik etmek için altyapı iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar köylülerin tarım ve hayvancılık yapma imkanlarını artırmayı hedefliyor.

Ekleme: 03.07.2024 12:39:38 / Güncelleme: 03.07.2024 12:40:24 / Dünya
Destek için 

Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarla huzur ve güven ortamının tesis edildiği ilçede, PKK'nın saldırıları nedeniyle boşaltılan Kurudere bölgesindeki köylerin eski günlerine kavuşması için Hakkari Valisi Ali Çelik'in talimatıyla çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri, vatandaşların daha güvenli ulaşım imkanına kavuşması için vadideki yolu genişletiyor, DSİ ekipleri de bölgeden geçen derede duvar ve ıslah çalışması yapıyor.

Altyapı, elektrik ve diğer projelerin de tamamlanmasıyla köye geri dönüşlerin hızlanması, insanların yıllar sonra terk etmek zorunda kaldıkları topraklarına dönmesi planlanıyor.

Sağlanan huzur ve güven ortamı sayesinde de yıllardır değerlendirilemeyen tarım arazilerinin yeniden ekonomiye kazandırılması, yaylaların küçükbaş ve büyükbaş hayvan sürüleriyle canlandırılması hedefleniyor.

AA