Kaag, Gazze'ye insani yardım çağrısında bulundu!

Gazze İnsani Yardım ve Yeniden İnşa Koordinatörü Sigrid Kaag, Gazze Şeridi'ne "kesintisiz" yardım akışının sağlanması gerektiğini söyledi. İşgal güçlerinin Refah işgalinin başlamasından bu yana Gazze'ye giren yardım hacminin önemli ölçüde azaldığını vurguladı.

Ekleme: 02.07.2024 21:50:39 / Güncelleme: 02.07.2024 23:20:36 / Dünya
Destek için 

Ammar Kızılçınar

Gazze'de acil bir yardıma ihtiyacımız var ve "üyeleri (BM Güvenlik Konseyi'ndeki) malzeme sağlamaya ve insani yardım kuruluşlarını finanse etmeye devam etmeye çağırıyorum" dedi.

Kaag, "Acilen 2,5 milyar dolarlık ek bir katkıya ihtiyaç var ve Gazze'de çatışma ve koordinasyonu önlemek için etkili ve güvenilir bir sistem kurulması ve gerekli günlük yakıt miktarının önceden depolanması ve taşınması gerekiyor" dedi.

Salı akşamı BM Güvenlik Konseyi'nin Gazze'deki durumu tartışan bir oturumunda yaptığı konuşmada, "güvenli yolların olmamasının insani yardım operasyonlarını etkilediği" konusunda uyardı.

BM koordinatörüne göre, "İsrail'in Refah'a saldırısından sonra bir milyondan fazla insan tekrar yerinden edildi." Şimdiye kadar Gazze'de 1,9 milyon insan yerinden edildi.