Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Resmî Gazete'de

Resmi Gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 302 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi.

Ekleme: 02.07.2024 07:50:06 / Güncelleme: 02.07.2024 08:00:09 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, 10'u İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatında, 292'si ise Vali Yardımcısı ve Kaymakam olarak Taşra Teşkilatında olmak üzere 302 Mülki İdare Amirinin görev yeri değiştirildi.

Kararname çerçevesinde, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da Diyarbakır, Mardin, Van, Şırnak, Hakkâri başta olmak üzere her iki bölgede doğu görevlerini tamamlayan vali yardımcıları ve kaymakamlar farklı bölgelerde yeni görev yerlerine tayin edildi.

Ankara'nın Şereflikoçhisar Kaymakamı Zafer Engin Göç İdaresi'nde daire başkanı, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kaymakamı Fatih Çelikkaya Strateji Başkanlığı'ndan daire başkanı, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nde daire başkanı, Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak atandı.

Kararnamede, Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikçi, Çankırı Vali Yardımcısı İsmail Küreci, Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek, Eskişehir Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Kırıkkale Vali Yardımcısı Sibel Köse ve Diyarbakır Vali Yardımcısı Zerrin Çay Beşikçi, Bakanlık Hukuk Müşaviri olarak kızak göreve alındı.

Söz konusu karar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince alındı. (İLKHA)