Macaristan AB dönem başkanlığını devraldı!

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkesinin Avrupa Birliği dönem başkanlığının ilk gününde Brüksel'de devir teslim törenine katıldı. 

Ekleme: 01.07.2024 22:19:04 / Güncelleme: 01.07.2024 22:19:43 / Dünya
Destek için 

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Belçika Başbakanı Alexander de Croo ile görüşerek Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını devraldığını belirterek, "Avrupa'yı yeniden büyük kılmak için sıranın bizde olduğu konusunda herkes mutlu." dedi.

AB Konseyi Başkanı Michel de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Macaristan'ın dönem başkanlığının ilk gününde Brüksel'de AB Konseyi binasında Orban ile görüştüğünü, Orban ile dönem başkanlığının rekabet edebilirlik, savunma, genişleme gibi önceliklerini ele aldıklarını belirterek, "Karşı karşıya olduğumuz zorlukların hepimiz farkındayız. Birlikte olmak onları aşmanı tek yolu." açıklamasını yaptı.

AB üyesi ülkeler arasında 6 ayda bir dönüşümlü üstlenilen dönem başkanlığı, 1 Ocak 2025'e kadar Macaristan tarafından yürütülecek.

Macaristan, önceliklerini "çiftçi odaklı AB tarım politikası, tutarlı ve liyakate dayalı genişleme politikası, demografik zorlukların ele alınması, yasa dışı göçün önlenmesi, Avrupa savunma politikasının güçlendirilmesi, üye ülkeler arasında uyum politikasının geleceğinin şekillendirilmesi ve Yeni Avrupa Rekabet Edebilirlik Anlaşması'nın kabulü" olarak duyurdu. (İLKHA)

Etiketler: