Kurtalan Devlet Hastanesi’nde klima krizi: Hasta ve yakınları zor durumda

Siirt'in Kurtalan ilçesinde bulunan Kurtalan Devlet Hastanesi'nde klimaların çalışmaması, hasta ve hasta yakınlarını mağdur ediyor.

Ekleme: 01.07.2024 13:50:04 / Güncelleme: 01.07.2024 13:50:47 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Kurtalan Devlet Hastanesi'nde yatan hastaların bulunduğu servisler ve polikliniklerde günlerdir devam eden klima arızası, hasta yakınlarını alternatif çözümler aramaya yöneltti. Aileler, evlerinden getirdikleri vantilatörlerle hastalarını serinletmeye çalışıyor. Bu durum, hastaların yanı sıra refakatçiler için de büyük bir sıkıntı yaratıyor.

Hastane yönetimi, merkezi sistemle çalışan klimaların motorlarından birinin arızalandığını belirtti ancak bu açıklama hasta yakınlarını tatmin etmedi.

Geçmişten ders alınmadı

Geçen yıl yaşanan benzer sorunlar, bu yıl da devam ediyor. Hastane yetkilileri, o dönemde de klimaların arızalandığını ve çözüm üretmekte zorlandıklarını belirtmişlerdi. Geçen yılki arızaların ardından hastane yönetiminin çeşitli bahanelerle konuyu geçiştirdiği öne sürülmüş, kalıcı bir çözüm üretilememişti.

Hasta yakınları, İl Sağlık Müdürlüğü'nden acilen bir çözüm bekliyor. Yaz aylarının en sıcak dönemine girilmişken, hastane içerisinde serinleme imkanı olmaması büyük bir sağlık sorunu haline gelmiş durumda. 

Vatandaşlar isyan etti

Çocuğunu dört gündür Kurtalan Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’ne yatıran Eyüp Toprak, yaşadıkları zorlukları dile getirerek yetkililere seslendi.

Toprak, hastanedeki klima sorunuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Kızımı perşembe akşamı hastaneye getirdik, yüksek ateş ve kusma şikayetleri vardı. Rota virüsü teşhisi konuldu. Dört gündür hastanedeyiz. İlk gece sıcaktan uyuyamadık. Gece yarısı ağabeyimin evinden vantilatör almak zorunda kaldım. Gerçekten çok sıcak, bu bölgeyi iyi bilenler bu mevsimde buraların ne kadar sıcak olduğunu bilir. Aşırı derecede sıcak var ve maalesef klimalar çalışmadığı için vantilatörle idare etmek zorunda kalıyoruz. Geçen sene de klimalar arızalıydı. En kısa sürede bu sorunun çözülmesini istiyorum. Buraya gelen refakatçiler bile sağlık sorunları yaşamaya başladı. İnşallah en kısa sürede bir çözüm bulunur."

İsmini vermek istemeyen hasta yakıları ise yetkililere şu sözlerle seslendi:

"Çocuklarımızın sağlığı tehlikede. Klimaların çalışmadığı bu ortamda, yüksek ateşle mücadele eden çocuklarımız ve bizler büyük zorluklar yaşıyoruz. İki yıldır devam eden bu sorun artık çözülmeli. Sağlık Bakanlığı’nın ve ilgili tüm yetkililerin bu duruma acil müdahale etmesini bekliyoruz."

Kurtalan Devlet Hastanesi'nde yaşanan klima sorunu, yalnızca hastaları değil, aynı zamanda sağlık çalışanlarını da olumsuz etkiliyor. Sıcak hava koşulları altında çalışmak zorunda kalan sağlık personeli de bu durumdan şikayetçi.

Vatandaşlar, sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde verilebilmesi için klimaların bir an önce tamir edilmesi ve yeniden çalışır hale getirilmesi gerektiğini ifade ediyor. (İLKHA)

İlgili Galeriler