ABD polisi sahte silah taşıyan çocuğu öldürdü!

ABD polisi, üzerine 'sahte silah' doğrultulan ve 13 yaşındaki bir çocuğu vurarak öldürdü. Zaman zaman bu tarz skandallara imza atan ABD polisine tepki yağıyor.

Ekleme: 01.07.2024 12:33:17 / Güncelleme: 01.07.2024 12:35:11 / Dünya
Destek için 

CAFER SELÇUK

ABD'nin New York şehrinde gerçekleşen bir silahlı soygun sonrasında polis, iki çocuğu durdurduktan sonra korkunç bir olay yaşandı. Çocuklardan biri, kaçmaya çalışırken cebinden 'sahte bir silah' çıkardı. Polis memuru, sahte silahı gerçek silahla karıştırarak 13 yaşındaki Nyah Mway'i öldürdü. Utica Polis Departmanı, Nyah Mway'in yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Utica Polis Departmanı’ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Vücut kamerası görüntülerinde de görüleceği üzere, memurlar Nyah Mway'in üstünü aramak istediklerinde Mway hemen kaçmaya çalışmıştır. Kaçarken vücudunun ön kısmından GLOCK marka bir ‘replika’ tabanca çıkarmış ve Memur Patterson'ın vücut kamerasındaki 51 ve 53. saniyelerde silahı doğrudan Memur Patterson ve diğer memurlara doğrultmuştur. Şeffaflık taahhüdümüze uygun olarak, şu anda elimizde bulunan kanıtların tamamının kamuoyuyla paylaşılmasını sağlamanın ihtiyatlı olacağını düşündük.''

Yapılan incelemede, çocuğun silahının sahte olduğu tespit edildi.

Küçük çocuğun vurularak öldürülmesi büyük tepkiye yol açtı. Bölgede yüzlerce kişi olayı protesto etti.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Etiketler: