İşgal askerin köpeği tarafından kolu parçalanan Filistinli yaşlı kadından açıklama!

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda dar bir sokaktaki evinde yatağında uzanmış halde işgal ordusunun köpeklerinden birinin vahşice saldırısına uğrayan Filistinli yaşlı kadın Devlet et-Tennani, yaşadığı dehşeti unutamıyor.

Ekleme: 30.06.2024 18:02:48 / Güncelleme: 30.06.2024 18:13:58 / Dünya
Destek için 

İşgal rejimi nedeniyle 1948'de yaşadığı zorlu göçü tekrar yaşamak istemeyen 70 yaşındaki Tennani, ailesinin geri kalan üyelerinden farklı olarak işgal ordusunun 12-31 Mayıs tarihleri ​​arasında yaşadıkları kampa 20 gün süreyle düzenlediği saldırıda zorla yerinden edilmeyi reddetti.

Yaşadığı dehşet anlarını anlatan yaşlı kadın, 14 Mayıs gecesi her gece yaptığı gibi yatsı namazını kıldıktan sonra yatağına uzandığında, işgal askerlerinin evine baskın yapıp vahşi bir köpeği üzerine salacaklarını beklemediğini ifade etti.

"Sesimi kimseye duyuramadım, sabaha kadar kanlar içinde yardım bekledim"
Sırtında kamera taşıyan işgal askerin köpeğinin aniden odaya girerek kendisine saldırdığını söyleyen Tennani, yaşadığı dehşet dolu anları şu ifadelerle dile getirdi:

"Ben uykuya daldığım anda köpek odaya girip saldırdı. Köpek, keskin dişlerini kemiklerime ulaşana kadar koluma batırdı. Bu sırada İsrail askerleri dışarı çağırana kadar, etimi yemeye ve onu yerde sürüklemeye devam etti. Daha sonra sabaha kadar kanlar içinde tek başıma bırakıldım. Ölümü kendi gözlerimle gördüm."

Ağır şekilde kolundan yaralanan yaşlı kadın, işgal ordusunun kampta devam eden bombardımanı nedeniyle ertesi gün sabaha kadar evden çıkıp hastaneye gidemediğini belirtti.

Uzun süre kan kaybettiğini ve komşulardan biri duysun ve yardıma koşsun diye çığlık atmaya devam ettiğini söyleyen Tennani, "Maalesef herkes çoktan kamptan ayrılmıştı ve sesimi kimseye duyuramadım. Sabaha kadar kanlar içinde yardım bekledim." sözleriyle yaşadığı çaresizliği dile getirdi.

"Yardım bulabilmek için saatlerce yürüdüm"
Sesini kimseye duyuramayan yaşlı kadın, ertesi sabah işgal bombardımanı devam etmesine rağmen kendisine yardım edecek birini bulmak için saatlerce kanlar içinde düşe kalka yürüdüğünü, sonunda Cibaliya'da bulunan Yemen es-Said Hastanesi yakınında bir gencin onu fark ederek hastaneye götürdüğünü anlattı.

İşgal rejimin Gazze Şeridi'ne saldırılarının sona ermesini, yardım girişlerine izin verilmesini ve her şeyin normale dönmesini ümit ettiğini aktaran Tennani, "Özellikle Gazze Şeridi'nin kuzey bölgeleri ciddi bir gıda ve sebze sıkıntısı çekiyor. Konserve yiyecekler dışında hiçbir şey yok. Yardım girişlerine izin verilmesini istiyorum." dedi.

Katar merkezli televizyon kanalı Al Jazeera'nın, 25 Haziran'da, Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'nda işgal güçlerinin, eğitimli bir köpeği, evinde uyuyan Filistinli yaşlı kadına (67) saldırttığı görüntüyü paylaşmasının ardından yüzlerce sosyal medya aktivisti tepki vererek görüntüleri paylaşmıştı.              AA