Şırnak Valiliğinden açıklama! 15 günlük özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Şırnak Valiliği, 1-15 Temmuz tarihleri arasında bazı alanların 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildiğini açıkladı. Valilik söz konusu alanlara girilmemesi gerektiğini vurguladı.

Ekleme: 30.06.2024 15:40:08 / Güncelleme: 30.06.2024 15:40:08 / Güncel
Destek için 

CAFER SELÇUK

Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerimizden Şırnak'ta bazı alanlar geçici süreliğine 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi. Şırnak Valiliğinden karara ilişkin açıklama geldi.

YARINDAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Söz konusu açıklamada; milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, şiddet olaylarının meydana gelmesinin önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuz durumun önüne geçilebilmesi amacıyla 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ile Güvenlik Bölgeleri Kanunu uyarınca Güçlükonak sınırları içerisinde bulunan Gabar Dağı, merkez Şırnak, Bestler -Dereler, Cizre ve Silopi ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Cudi Dağı, Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri sınırında bulunan Kelmehmet, Kurt Dağı, Dönmezler, Kovankaya, Tahtareş, Hüsrevpaşa, Suhurpaşa, İncebel, Faraşin ile Altındağları ve Oymakaya bölgelerinin 1-15 Temmuz'da özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

VATANDAŞLARA KRİTİK UYARI

Söz konusu bölgenin koordinatlarının valiliğin internet sitesinden paylaşıldığı ifade edilen açıklamada, bu bölgelere vatandaşların gece ve gündüz girmemelerinin can ve mal güvenlikleri açısından önem taşıdığı kaydedildi.

Etiketler: