Üsküdar'daki Nevmekan'a kısıtlama geldi

Üsküdar'da öğrencilerin hem ders çalıştığı hem de kafe olarak kullandığı Nevmekan ile ilgili Üsküdar Belediyesi tarafından kısıtlamaya gidildi.

Ekleme: 30.06.2024 12:23:03 / Güncelleme: 30.06.2024 12:23:03 / Güncel
Destek için 

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçen Üsküdar Belediyesinde tepki çeken bir karar alındı. Henüz yapımının üstünden bir sene geçmeyen, öğrencilerin en uğrak yeri Nevmekan tadilat dolayısıyla kapatıldı.

Diğer Nevmekanlar ise saat 18:00'da kapatılacak şekilde hizmete devam etme kararı aldı. 24 saat boyunca hem kafe hem de kütüphane olarak kullanılan Nevmekan hakkında verilen bu karar, büyük tepkilere yol açtı.

"HAKLARINIZA SAHİP ÇIKIN"

Üsküdar Belediyesi'nin almış olduğu bu karara bir tepki de eski Üsküdar Belediye Başkanı ve Nevmekan projelerini gerçekleştiren Hilmi Türkmen'den geldi.

Üsküdar'da tepki çeken karar! Kısıtlama getirildi - 4. Resim

Türkmen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Açılalı 1 yıl olmamış. Nevmekan'ı tadilat yapıyoruz diyerek kapatmak, gençlerin evi olan bir kütüphaneyi tam da yaz okulu zamanı 18:00'de kapatmak... Sevgili gençler, bunlar siyaset üstü eserler ve kimsenin malı değil, sadece sizin. Sizden ricam, haklarınıza sahip çıkın."

 

 

SABAH