Çeşme, Selçuk ve Menderes'teki orman yangınları kontrol altında, gözaltılar başladı!

İzmir'de dün meydana gelen 16 ayrı noktadaki yangınların büyük çoğunluğu kontrol altına alındı. 8'i ormanlık, 8'i kırsal alanda gerçekleşen bu yangınların 13'ü dün itibarıyla kontrol altına alındı. Selçuk ve Menderes ilçelerinde başlayıp Kuşadası'na kadar uzanan orman yangınları da bugün itibarıyla kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınların nedenlerinin tespit edildiğini ve Menderes ile Çeşme'deki yangınlarla ilgili gözaltıların olduğunu belirtti.

Ekleme: 30.06.2024 11:46:53 / Güncelleme: 30.06.2024 11:49:58 / Güncel
Destek için 

CAFER SELÇUK

Türkiye'nin yangınlarla mücadelesi devam ediyor. Dün yurt genelinde 30'u kırsal 14'ü ormanlık alan olmak üzere toplam 44 yangın çıktı. Yangınların birçoğu ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.

İzmir'in Selçuk ve Menderes ilçelerindeki yangınlarla mücadele ise sabaha kadar aralıksız devam etti.  Sabahın ilk saatlerinde gelen görüntülerde alevlerin büyük ölçüde kontrol altına alındığı görüldü. İlerleyen saatlerde ise sevindiren haber Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan geldi.

Bakan Yumaklı, yangınların kontrol altına alındığını duyurdu. Menderes'teki yangının bir hobi bahçesinde başladığını anlatan Bakan Yumaklı, Çeşme'deki yangına ise atılan bir sigara izmaritinin neden olduğunu söyledi. Bakan Yumaklı, yangınlarla ilgili olarak gözaltına alınanların olduğunu söyledi.

GÖZALTILAR VAR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sabah saatlerinde kameraların karşısında geçerek söndürme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Menderes ve Selçuk'taki yangınlara müdahalenin sürdüğünü söyleyen Yumaklı, "Selçuk'taki yangında yerleşim yerleri için herhangi bir risk sözkonusu değil. İzmir Menderes'teki yangın hobi bahçesinden çıktı. Şüpheliler gözaltında." dedi.