Gazze Soykırım savaşı 266. gününe girdi!

İşgal ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ni, özellikle Gazze ve kuzey Gazze vilayetlerini hedef alan kasıtlı bir açlık savaşına paralel olarak, Filistinli sivillere ve ailelere karşı daha fazla suç ve katliam işleyerek, Gazze Şeridi'ndeki yıkıcı savaşını ve soykırım suçunu art arda 266. günde de sürdürüyor

Ekleme: 28.06.2024 16:37:10 / Güncelleme: 28.06.2024 16:37:10 / Dünya
Destek için 

Ammar Kızılçınar

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırganlığının bilançosu 37 bin 718'e yükselirken, ağır ve çok ciddi yaralıların sayısı 86 bin 377'ye yükseldi.

Refah'ın batısındaki El-Mawasi'de işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu 11 Filistinli şehit oldu, 40'tan fazla kişi yaralandı. Han Yunus'un doğusundaki el-Qarara kasabasının doğusunda mevzilenen işgal araçları, batıya doğru ateş açtı.

Yerel kaynaklara göre, işgal topçusu Gazze Şehri'nin batısındaki Şeyh Ajleen mahallesini hedef aldı. İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki çatışmalarda Nahal Tugayı'ndan bir askerin öldüğünü duyurdu.

Gazze Şehri'nin doğusundaki El-Şucaiye mahallesinin doğusunda direniş ile işgal ordusu arasında şiddetli çatışmalar patlak verdi ve işgal güçleri art arda ikinci gün de saldırılarını sürdürdü.

İşgal topçusu, vatandaşların evlerine ateş açan "Quad Copter" yürüyüşleriyle birlikte Al-Shujaiya mahallesini bombaladı. Han Yunus'un güneybatısındaki bölgede bazı ailelerin kuşatılması nedeniyle direniş savaşçıları ile işgal ordusu arasında araç ateşi nedeniyle şiddetli çatışmalar patlak verdi.

İşgal rejimin Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Dayr Al-Balah kentindeki Al-Bee'ah Caddesi'ndeki Ebu Hassanein ailesinin evine düzenlediği bombardıman sonucu iki şehit öldü, diğerleri yaralandı.