İşgal rejimi, Filistin'in ülkeler tarafından tanınmasını sindiremedi! İşte yeni kararları

Kabine, Filistin Yönetimi'ne yaptırım uygulamak ve işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşimleri teşvik etmek de dahil olmak üzere "Filistin devletinin yabancı ülkeler tarafından tanınmasına yanıt olarak" olduğunu iddia ederek birkaç adımı onayladı.

Ekleme: 28.06.2024 12:18:19 / Güncelleme: 28.06.2024 12:20:59 / Dünya
Destek için 

Fatih Sivi

Sözde Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Perşembe günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, "Filistin Yönetimi'nin Uluslararası Ceza ve Adalet Mahkemeleri'ndeki faaliyetlerinin, İsrailli liderlere karşı tutuklama emri çıkarılmasına verdiği desteğin ve Filistin devletinin tek taraflı olarak tanınması için bastırmasının ardından, İsrail hükümeti bir dizi önlemi kabul etti" dedi.

"Bu önlemler, Filistin Yönetimi yetkilileri için izinlerin ve çeşitli yardımların iptal edilmesini, hareketlerinin kısıtlanmasını, seyahat etmelerinin engellenmesini ve yurtdışına sınır dışı edilmesini ve ayrıca Filistin Yönetimi'nin (B) olarak sınıflandırılan bölgelerdeki yetkilerinin geri alınmasını içeriyor" dedi.

Bu önlemlere ek olarak, işgal Kabinesi Batı Şeria'daki beş yerleşimin yasallaştırılmasını onayladı: Nablus'un güneyindeki "Avitar", Ramallah'ın batısındaki "Sde Ephraim", Ramallah'ın doğusundaki "Givat Assaf", Kudüs ile El Halil arasındaki "Haltz" ve El Halil yakınlarındaki "Adorim".

İşgal yerleşimlerinde binlerce konut biriminin inşası için ihaleler yayınlamanın ve B Bölgesi'ndeki Filistinlilerin evlerinin yıkılmasını kolaylaştırmanın yanı sıra karar verildi.

Siyonist Bakan Smotrich, işgal altındaki Batı Şeria'daki saldırganlığını tırmandırmak, ilhak ve genişleme planlarını ve önemli ölçüde uygulanmakta olan yüzyılın anlaşması planlarını uygulamak için çalışmaya devam ediyor.