Müftü Durmuş: Çocuklarımızı camilere, Kur'an kurslarına teslim edelim

Çocuklara Kur'an'ı, Peygamberin sünnetini, camiyi, manevi değerleri öğretmek için yaz Kur'an kurslarını çok önemsediklerini belirten Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, anne ve babaları çocuklarını tatil süresi boyunca camilere, Kur'an kurslarına göndermeye çağırdı.

Ekleme: 28.06.2024 10:55:05 / Güncelleme: 28.06.2024 10:59:19 / Röportaj / Batman Haberleri
Destek için 

Okulların tatil olmasıyla birlikte 1 Temmuz itibariyle yaz Kur'an kurslarının başlanacağını anımsatan Durmuş, Batman genelinde camilerde kurslarla ilgili tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti.

1 Temmuz Pazartesi gününden itibaren her gün 08.30 ile 12.30 saatleri arasında imamların, Kur'an kursu hocalarının derslerinin başında olacaklarını aktaran Durmuş, çocukların dini hizmeti alabilmeleri için görevlilerin yoğun bir çalışma yürüteceklerini kaydetti.

"Yaz Kur'an kurslarını önemsiyoruz"

Hocaların çocukları beklediğini belirten Durmuş, "Peygamber Efendimiz, 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir' buyurmaktadır. Dolayısıyla çocuklarımıza Kur'an'ı Kerimi öğretmek, onları Kur'an ahlakıyla ahlaklandırmak, Hazreti Peygamberin sünnetini, camiyi, cemaati, manevi değerleri öğretmek için bu yaz Kur'an kurslarını önemsiyoruz." dedi.

Müftü Ahmet Durmuş

"Gayemiz hayırlı bir nesil yetiştirmektir"

Belki ömründe ilk defa camiye yolu düşen çocuklara bir baba, anne şefkatiyle yaklaşıp hocaların onları bağrına basacaklarını vurgulayan Durmuş, "Gayemiz bu çocuklarımıza Allah'ı, Peygamberi, ahlakı, anne ve babaya saygıyı, sevgiyi öğretmek ve hayırlı bir nesil yetiştirmektir. Zaman zaman cenazelerimiz oluyor. Evlat uzaktan başkalarının anne ve babasının cenaze namazını kılmasını bekliyor. Sorduğumuzda 'Hocam biz bilmiyoruz' diyorlar. Dolayısıyla yarın musalla taşına uzandığımızda bu çocuklarımız bizleri Fatiha'sız, Kur'an'sız, Yasin'siz bırakmasınlar." diye konuştu.

"Amel defterimizin kapanmaması için çocuklarımızın üzerinde duralım"

Ebeveynleri tatil süresinde çocuklarını camiye göndermeye davet eden Durmuş, şöyle devam etti:

"Çocuklarımız bizim kapanmayan amel defterlerimizdir. Hazreti Peygamber, 'İnsan öldüğünde amel defteri kapanır ancak üç şeyden dolayı kapanmaz' buyurmuştur. Bunlardan birisi insanın ardında salih bir evlat bırakmasıdır. Bu salih evlat yarın annesine, babasına dua ederse öldükten sonra da amel defteri kapanmaz. Amel defterimizin kapanmaması için çocuklarımızın üzerinde duralım. Onların ellerinden tutalım, mahallemizdeki en yakın camimize, Kur'an kursumuza onları teslim edelim."

"Gönül rahatlığıyla çocuklarınızı teslim edebilirsiniz"

Diyanet personelinin de fedakâr bir şekilde çocukların dini hizmeti alması için çalışma yürüttüğünü belirten Durmuş, "Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı personeller de fedakâr bir şekilde çocuklarımızla ilgilenecekler. Çünkü şu an tatil zamanı ama bizim imamlarımız, Kur'an kursu hocalarımız, müezzinlerimiz tatil yapmayacaklar ve bu çocuklarımıza dinini, diyanetini, ahlakı, kerim kitabımızı öğretmek için vazifelerinin başında olacaklar. 08.30 ile 12.30 saatleri arasında hocalarımız camilerde derslerinin başında olacaklar. Anne ve babalar gönül rahatlığıyla çocuklarını camilerimize, Kur'an kurslarımıza teslim edebilirler." (İLKHA)