DEMLİ Belediyeler işçileri kovdu, eş başkan tehdit etti!

31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından DEM Parti'ye geçen büyükşehir, Kayapınar, Sur, Bağlar, Yenişehir ve Ergani belediyelerinden 308 çalışan işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler Bağlar Belediyesi önünde oturma eylemine başladı.

Ekleme: 27.06.2024 21:38:42 / Güncelleme: 27.06.2024 22:10:36 / Güncel
Destek için 

HAMZA DURMAZ-   Diyarbakır’da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonra DEM Parti’nin yönetimine geçen belediyelerde 308 kişi işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler Bağlar Belediyesi önünde oturma eylemine başladı. 

Hizmet İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Zekeriya Koca, Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman,

"Yerel seçimlerden bugüne, 3 ay içerisinde, Büyükşehir Belediyesi'nde 72, Bağlar Belediyesi'nde 160, Sur Belediyesi'nde 30, Ergani Belediyesi'nde 24, Kayapınar Belediyesi'nde 10, Yenişehir Belediyesi'nde 12 olmak üzere toplam 308 emekçinin iş akdi haksız ve hukuksuz bir şekilde feshedilmiştir. Söz konusu belediyeler emekçi kardeşlerimizi işten çıkarmakla yetinmemekte. İş kanuna aykırı olarak görev yerleri de değiştirilmektedir.

Bağlar Belediyesi’nde para yok diye 160 arkadaşımız işten çıkarılırken, diğer yandan 50 yeni işçi alımı yapıldı. Bu ne yaman çelişkidir. Belediyenin ekonomik durumunu bahane göstererek ekmeğiyle oynadığınız emekçilerin yerine hangi bütçeyle yeni personel alımı yapıyorsunuz'' açıklamasında bulundu. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun oturma eylemi yapan işçileri tehdit ederek, 

''Emniyet görevini yapmazsa, kamu kurumlarının halka hizmet etmesi için gerekirse biz müdahale edeceğiz!'' dedi. 

Etiketler: