ABD gazetesi: "İsrail", Lübnan içinde 5 km'lik bir mesafe için tampon bölge kurmaya çalışıyor

Bir Amerikan gazetesi, işgal rejimin güney Lübnan'ı bombalamasının sonuçlarının, işgal rejimin Lübnan topraklarında bir tampon bölge kurmak istediğini gösterdiğini söyledi.

Ekleme: 27.06.2024 21:00:16 / Güncelleme: 27.06.2024 21:00:49 / Dünya
Destek için 

Fatih Sivi

Financial Times, işgal rejimin fosfor bombalarının Lübnan'ın sınır bölgesini yaşanmaz hale getirdiğini iddia eden uzun bir makale yayınladı.

Gazete şunları yazdı: "Asıl yıkım, Birleşmiş Milletler tarafından işgal rejimi ile Lübnan arasında tanımlanan sınır olan 'Mavi Hat'ın 5 kilometre kuzeyindeki bir alanda meydana geldi."

IDF'nin bu bölgedeki saldırıları sadece Hizbullah'ın askeri tesislerine değil, aynı zamanda konut binaları ve tarım arazileri de dahil olmak üzere sivil altyapıya da büyük zarar verdi.

Daha önce, Güney Konseyi başkanı Hashem Haidar, son tırmanışın Güney Konseyi tarafından yaklaşık 500 milyon dolar olarak tahmin edilen altyapı tesislerinde ciddi hasara neden olduğunu söyledi. Su, elektrik, sağlık, temel hizmetler ve yollar gibi altyapı büyük ölçüde hasar gördü.

Yetkili, bu tahminlerin, özellikle sınıra bitişik olanlar olmak üzere, devam eden bombardımanın neden olduğu ulaşılması zor bölgelere verilen zararı içermediğini söyledi.