UNRWA: Gazze Şeridi'ndeki ciddi ilaç ve yakıt kıtlığı hayat kurtarma operasyonlarını engelliyor

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin sağlık hizmetlerine ciddi anlamda ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.

Ekleme: 27.06.2024 19:15:03 / Güncelleme: 27.06.2024 19:15:32 / Dünya
Destek için 

UNRWA, X hesabından yaptığı paylaşımda, Gazzze'deki insanların acilen sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyduğunu ancak örgüte bağlı sağlık merkezlerinin yalnızca bir kısmının hizmet verebildiğini kaydetti.

Açıklamada, "Nuseyrat'taki ekiplerimiz ailelere hizmet vermeye devam ediyor ancak ciddi ilaç ve yakıt sıkıntısı hayat kurtarma operasyonlarını sekteye uğratıyor. Güvenli ve sürdürülebilir yardıma erişim daha fazla geciktirilemez." Denildi.

İlgili bağlamda, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi de güney Gazze Şeridi'ndeki güvensizliğin ve işgal saldırılarının halen insani operasyonlar için büyük bir engel teşkil ettiğini belirtti.

Ofis, Gazze'de sağlık hizmetlerini desteklemek için çalışan ortaklarının, "yakıt kıtlığı nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerinin, yeni doğanlar, diyaliz hastaları ve hastanelerin yoğun bakım bölümlerinde yatanlar da dahil olmak üzere kritik hastaların hayatlarını tehlikeye atmaya devam ettiği" konusunda uyardığını aktardı.

Ofise göre yakıt kıtlığı aynı zamanda sektördeki su, sanitasyon ve hijyen krizine müdahale çabalarını da sekteye uğratıyor.

Ofisin açıklamasında Gazze'deki ana su kaynağı olan yer altı suyu kuyularından elde edilen su üretiminin yüzde 50'den fazla azalarak günde 35 bin metreküpten sadece 15 bin metreküpe düştüğü kaydedildi. (İLKHA)