ABD'nin işgal rejimine askeri yardımı sürüyor

ABD üst düzey bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, Washington sadece mayıs ayında siyonist işgal rejimine üç milyar dolarlık askeri yardım sağladı.

Ekleme: 27.06.2024 17:30:04 / Güncelleme: 27.06.2024 17:30:33 / Dünya
Destek için 

Üst düzey bir ABD hükümet yetkilisi bugün yaptığı açıklamada, ABD'nin geçen yıl 7 Ekim'den bu yana işgal rejimine 6,5 milyar dolardan fazla silah gönderdiğini, sadece mayıs ayında ise yaklaşık üç milyar dolar olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı geçen yıl yaptığı açıklamada, 2009 yılından bu yana ABD'nin 1,3 milyar doları Demir Kubbe için olmak üzere toplamda 3,4 milyar dolar füze savunma bütçesine yardım ettiğini belirtti.

Son yıllarda, ABD'nin işgal rejimine yaptığı askeri yardımlar, 2016 yılında imzalanan ve Washington'un 2019-2028 mali yılları arasında işgal rejimine yıllık ortalama 3,8 milyar dolar askeri yardım sağlama taahhüdünde bulunduğu 10 yıllık mutabakat zaptı çerçevesinde tanımlanmıştır.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir ABD hükümet yetkilisi, 7 Ekim'den bu yana Tel Aviv'e yapılan 6,5 milyar dolardan fazla yardım hakkında "Bu büyük bir eylem ve sadece bir sevkiyat durduruldu." dedi.

İşgal rejimi savaş bakanı Yoav Gallant, üç günlük Washington ziyareti sırasında üst düzey ABD yetkilileriyle bir araya geldi. Gallant, Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan ile görüştükten sonra "Toplantılarımız boyunca önemli ilerleme kaydettik, engeller kaldırıldı."  açıklamasında bulunmuştu. (İLKHA)