Molla Özer: Allah ile savaşta kimse başarılı olamamıştır

Tacikistan'da kamu alanlarında başörtülü kimselere yönelik getirilen yasakları değerlendiren İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, söz konusu uygulamayı "hadsizlik" olarak nitelendirdi.

Ekleme: 27.06.2024 10:35:04 / Güncelleme: 27.06.2024 10:41:30 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Tacikistan Hükümetinin kamuda başörtü aleyhinde koyduğu kararla haddi aştığını belirten İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer; Türkiyeli Müslümanlar olarak bu mağduriyetlere yabancı olmadıklarını, bu konuda Tacikistan hükümetine baskı yapılması gerektiğini ifade ederek Dünya Müslümanlarının Tacikistan'daki kardeşlerinin yanında olması gerektiğine vurgu yaptı.

Tacikistan Parlamentosunun üst kanadı olan Milli Meclis; başörtüsü takılmasını, Ramazan ve Kurban bayramlarının kutlanmasını yasaklayan yasa teklifini geçtiğimiz cuma günü kabul etti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Alimler ve Medreseler Birliği Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, Türkiye'de yaşanan 28 Şubat dönemine atıfta bulunarak bu tür yasakçı uygulamalara yabancı olmadıklarının altını çizdi.

"Tacikistan Hükümeti yürürlüğe koyduğu kararla haddi aştı"

Tacikistan Hükümetinin kamuda başörtülü kadınların aleyhine yönelik getirilen yasakların haddi aşan bir karar olduğunu belirten Özer, "Son günlerde medyada hepimizin şahit olduğu Tacikistan'da ki görüntüler var. Tacikistan'da ki iktidar yıllardır Müslümanlarla mücadele halindedir. Cuma namazına kısıtlama, gençlerin ve çocukların İslami açıdan gelişimlerine engel olma durumu var. Bu hafta yürürlüğe koyduğu bir kararla haddi aştı. Başörtülü Müslüman kadınların kamuya girilmesi yasaklandı." diye konuştu.

"Türkiyeli Müslümanlar olarak bu mağduriyetlere yabancı değiliz"

28 Şubat'ta Türkiyeli Müslümanların aynı süreçten geçtiğini hatırlatarak Tacikistan'da yaşanan mağduriyetleri daha iyi anladıklarını dile getiren Özer, "Türkiyeli Müslümanlar olarak buna yabancı değiliz. Türkiye'de de 28 Şubat döneminde ve daha önceki yıllarda da okullardan başlamak şartıyla zaman zaman hastanelere yönelik kısıtlamalar getiriliyordu. Bundan dolayı biz Türkiyeli Müslümanlar olarak bu mağduriyetin ne demek olduğunu daha iyi anlıyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Tacikistan hükümetine baskı yapmalıyız"

Tacikistan hükümetinin Müslümanlara yönelik yaşatmış olduğu mağduriyetlerin önüne geçmek için hem hukuken hem de devletler nezdinde Tacikistan Hükümetine yönelik baskı yapılması gerektiği çağrısında bulunan Özer, şu açıklamalara yer verdi:

"Bu zulmün ortadan kalkması için elimizden gelen bütün imkanları seferber etmeliyiz. Birincisi bunu gündem edip bunun bir insan hakları ihlali olduğunu dünya kamuoyuna kabul ettirmeli, hükümet ve hukuki alanda uğraşan STK'lar nezdinde yasakların kaldırılması için bir çaba içerisine girerek Tacikistan hükümetine baskı yapmalıyız."

"Tacikistan da ki Müslümanların yanında olmamız lazım"

Baskı ve zulümlerini arttıran Tacikistan hükümetine karşı bütün imkanların seferber edilmesi yönünde açıklamalarda bulunan Özer, "Allah ile savaşta hiç kimse başarılı olamamış ve mutlaka mağlup olmuştur. Tacikistan Hükümeti de yenilecektir. Baskı ve zulüm yapabilir bu ise onların ahirette ki veballerini arttırmış olacaktır. Tacikistan'daki Müslümanların yanında olmamız lazım. Bu zulmün ortadan kaldırılması için hem STK hem de Müslüman kişilikler olarak elimizdeki tüm imkanları seferber etmeliyiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)