Filistin Sivil Savunması: Saldırılarla başa çıkmak için gerekli ekipmana sahip değiliz

Filistin Sivil Savunması, işgal saldırganlığının C Aşamasının Filistinlileri sürekli ölüm tehdidi altına soktuğunu belirterek, bu tehlikeli aşamayla başa çıkmak için gerekli kurtarma ve yangınla mücadele ekipmanına sahip olmadıklarını belirtti.

Ekleme: 25.06.2024 19:05:05 / Güncelleme: 25.06.2024 19:06:28 / Dünya
Destek için 

Sivil Savunma, bugün Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, işgalin son 48 saat içinde Gazze'de yerlerinden edilmiş kişilere yönelik 4 merkezi ve içinde insanların barındığı 11 evi hedef aldığını bildirdi.

Savunma, personelinin son 48 saat içinde yerinden edilmiş kişilere yönelik merkezleri, sağlık kliniklerini ve insani hizmet sağlayıcılarının yanı sıra vatandaşları hedef alan saldırılarda önemli bir artışla karşı karşıya kaldığını belirtti.

İşgalin, Gazze ve kuzeydeki şehirler ile Refah'taki mülteci kamplarındaki hedeflerini yoğunlaştırdığına dikkat çeken Sivil Savunma, işgalin aynı anda birçok hedefi kasten gerçekleştirdiğini kaydetti.

İşgalin "Aşama C" olarak adlandırdığı tehlikeli saldırganlık aşamasının, yerlerinden edilmiş binlerce Filistinliyi ve yıkılan evlerine geri dönen vatandaşları doğrudan hedef aldığı konusunda uyaran Sivil Savunma, bu aşamanın Filistinlileri sürekli ölüm tehdidi altına soktuğunu belirtti. Savunma, bu tehlikeli aşamayla başa çıkmak için gerekli kurtarma ve yangınla mücadele ekipmanına sahip olamadıkları için büyük bir acı yaşadıklarını kaydetti.

İşgalin, tüm Filistinli ailelere karşı bir soykırım yöntemi uygulamaya devam ettiğini ve en ufak bir insanlık, ahlak veya hukuk kaygısı olmaksızın, evlerde yaşayanların uykudayken başlarının üzerinden bomba atmaya devam ettiğini vurgulayan Sivil Savunma, halkımıza karşı devam eden soykırım suçlarından ve sığınma yerlerinde yerinden edilmiş kişilere zulmederek bu suçların daha fazlasını işlemekten işgalin sorumlu olduğunu belirtti.

Sivil Savunma, uluslararası kamuoyuna ve Arap alemine, can ve mal kurtarmak için gerekli araç ve ekipmanların getirilmesi için acil müdahalede bulunma çağrısında bulundu. Ayrıca dünya ülkelerine, uluslararası kuruluşlara Gazze Şeridi'ndeki soykırım savaşının durdurulması için acil müdahale çağrısında da bulundu. (İLKHA)