Halk boğulma vakalarının önüne geçilmesini istiyor

Son günlerde yaşanan boğulma vakalarına dikkat çeken halk, sulama kanalı ve barajlardaki ölümlerin önlenebilmesi için bir çalışma yapılmasını istiyor.

Ekleme: 25.06.2024 10:35:06 / Güncelleme: 25.06.2024 10:35:36 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarının artması ile birlikte sulama kanallarında yaşanan boğulma vakaları vatandaşları tedirgin ediyor.

50 dereceyi aşan hava sıcaklığı nedeniyle serinlemek isteyen vatandaşlar, sulama kanalı, göl ve nehirlere akın ediyor. Suya fazla açılmalar ve yasak olmasına rağmen sulama kanallarına girilmesi ölümlere yol açıyor.

Boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi için basit tedbirler alınabileceğini belirten vatandaşlar, sulama kanalına yakın yerlere yüzme havuzu yapılmasını istedi.

Özellikle gençlerin suyun akıntısını zararsız gördüklerini belirten Şanlıurfalılar, halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini, kentteki yüzme havuzlarını yetersiz bulduklarını bu yüzde yetkililerin ücretsiz yüzme havuzu açmasını ve sulama kanallarındaki korumaların kalitesiz olduğunu belirttiler.

Son günlerde artan boğulma vakalarına çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar, İLKHA'ya konuştu.

"Yüzme havuzlarının girişleri çok yüksek"

Bedir Baran

Boğulma vakalarına karşı büyüklerin çocuklarının yanında olması gerektiğini ifade eden Bedir Baran, "Kanalları, nehirleri değil de havuzları tercih etmeleri daha iyi olur. Devletin havuzlara girmek isteyenlere kolaylık sağlaması lazım. Yüzme havuzlarının girişleri çok yüksek. Adana'da en ucuzu 40-50 lira. Fiyatlar biraz daha aşağı çekilsin ki herkes gidebilsin." dedi.

"Bilmediğimiz sulara girmemeliyiz"

Nihat Gümüş

Boğulma vakalarına karşı insanları serinletecek alanların olması gerektiğini belirten Nihat Gümüş, "Halkımız barajlara çok giriyor. Barajlar tehlikeli yerler. Yüzmenin yasak olduğu yerlere girilmemeli. Piknik alanlarında insanların serinletecek yollar açılmalı. Tuzlu sular cilt için tehlikeli. Bilmediğimiz sulara girmemeliyiz. Buranın halkı denize alışık değil. Antep'te de genelde barajlara giriliyor. Tavsiyelere uymamız lazım." diye konuştu.

"Güvenli bir havuz varsa gitsinler"

Şanlıurfalı bir vatandaş ise, "Bilmeden suya atlıyorlar. Devletin bunu önlemesi lazım. Kanal çevresine artık görevli mi emniyet mensubu mu asker mi onu devlet bilecek. Gidecek ve güvenli bir havuz varsa gitsinler. Gidip Fırat Nehri'nde boğuluyorlar." ifadelerini kullandı.

"Ailelerin çocuklarının üstünde durması lazım"

Mehmet Narincioğlu

Ailelerin boğulma vakalarına karşı daha dikkatli olması gerektiğini söyleyen Mehmet Narincioğlu, "Devletin bu konuda güvenliği artırması gerekir. Ailelerin çocuklarının üstünde durması lazım. Yüzme havuzunun artırılması lazım. Çocuklara özel alanların yapılması lazım. Yasak olmasına rağmen suya giriyorlarsa, bir şey yapılmalı." dedi.

Halil Kaynak

Halil Kaynak da yüzme havuzu sayılarının artırılması gerektiğini belirtti. (İLKHA)