Lübnan makamları, iddialar sonrası elçileri havaalanında gezdirdi

Hizbullah'ın, Uluslararası Refik Hariri havaalanında İran silahlarını depoladığı iddialarının ardından 16 yabancı büyükelçi havaalanında gezdirildi.

Ekleme: 24.06.2024 17:20:05 / Güncelleme: 24.06.2024 17:21:30 / Dünya
Destek için 

Lübnan hükümeti, İngiliz Telegraph gazetesinin Hizbullah'ın, Uluslararası Refik Hariri havaalanında İran silahları depolandığını iddia etmesinin ardından 16 yabancı büyükelçi için havaalanında bir tur düzenledi.

Turun ardından havaalanında bir basın toplantısı düzenleyen Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamiye, havaalanları ve limanlar da dahil olmak üzere ülke tesislerinin her türlü ziyaret için diplomatlara açık olduğunu vurguladı.

Hamiye, bu sabah Başbakan Necip Mikati, Adalet Bakanlığı, avukatlar ve Londra'daki Lübnan Büyükelçisi ile The Telegraph'a karşı dava açma konusunu görüştüğünü söyledi.

İngiliz Ulaştırma Bakanlığı temsilcilerinin altı ay önce Beyrut havaalanında bir tur düzenlediğini doğrulayan Bakan, gazetenin haberlerini resmi ve İngiliz kaynaklardan aldığını belirtmesi da ayrı bir konu olduğunu kaydetti.

İşgal uçaklarının Lübnan hava sahasını özellikle Beyrut havaalanı üzerinde yılda bin kez ihlal ettiğini belirten Bakan, siyonist rejim ihlallerinin "yazılı makaleler yoluyla psikolojik savaşa" dönüştüğünü söyledi.

Lübnan Ulaştırma Bakanı, ABD ve İngiltere büyükelçilerinin havaalanı turuna katılmamasıyla ilgili olarak, kendilerinin davet edildiğini ve tüm büyükelçilerin istedikleri zaman havaalanını gezebileceğini söyledi. (İLKHA)