İngiltere'de Filistin için Oxford Circus trafiğe kapatıldı!

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir grup Filistin destekçisi eylemci, kentin önemli kavşaklarından Oxford Circus'u trafiğe kapatarak işgal rejimine silah satışının durdurulması ve Gazze'de acil ateşkes taleplerini dile getirdi.

Ekleme: 22.06.2024 22:09:43 / Güncelleme: 22.06.2024 22:11:37 / Dünya
Destek için 

Youth Demand isimli grup, İngiltere hükümetinin işgal rejimine silah satışlarını durdurması ve ateşkes çağrısı yapması taleplerini dikkate alması için "Engel olma" eylemleri yapmak amacıyla kentin Embankment bölgesinde bir araya geldi.

Embankment Gardens isimli parkta toplanan eylemcilere seslenen Gazze asıllı Hala isimli protestocu, Gazze'de kurban ve ramazan bayramlarının bombardıman altında geçtiğini söyledi.

Kurban Bayramı'nda dağıtılan etlerin ihtiyaç sahiplerine yetmediğini anlatan Hala, "Herkesin aldığı etten yalnızca yarım ısırık yiyebildiğini düşünün. Bunu sadece çok az aile tadabildi. Gazze'nin kuzeyinde ise durum her geçen gün daha kötüye gidiyor. Gazze'nin güneyinde kurban edilen her 5-10 koyuna karşı kuzeyde 1 tane kesildi." diye konuştu.

Hala, Gazze'nin kuzeyinde kurulan yardım mutfaklarında sadece pilav pişirildiğini de belirterek pilavın yanına ikinci bir yemeği ise ekleyemediklerine dikkati çekti.

Bölgede koyun fiyatlarının da binlerce dolar olduğunun altını çizen Hala, "Kıtlığın boyutu artıyor. Çocuklar çok hızla kilo kaybediyor. Yetişkinler 20-30 kilo kaybediyor. Bunlar tamamen bilinçli yapılıyor. İşgalciler bizim açlıktan ölmemizi istiyor." dedi.

İşgal saldırılarında annesini ve bir bacağını kaybeden 15 yaşındaki Rafiq isimli bir çocuktan söz eden Hala, "Dünyanın bu çocuğa sahip çıkmasını beklerdik. Ancak son iki aydır Rafiq'in alabildiği tek yardım ağrıkesiciler oldu. Çünkü dünyada İngiltere de dahil hiçbir ülke Rafiq'i ameliyat etmiyor ve ona destek vermiyor. İngiltere'nin bugüne kadar Gazze'den aldığı hasta sayısı sıfır." ifadelerini kullandı.

Hala, İngiltere'de yaşayan Gazzelilerin aile birleşimi vizelerine başvurmalarına rağmen sonuç alamadığının da altını çizdi. Konuşmanın ardından protestocular gruplara ayrılarak "engel olma" eylemi yaptıklarında ya da gözaltına alındıklarında sahip oldukları yasal hakların anlatıldığı brifingleri dinledi.                 AA