Enkazların üzerindeki çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyorlar!

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırılarda evleri yıkılan Filistinliler, evlerinin enkazı üzerinde kurdukları çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyor.

Ekleme: 22.06.2024 21:24:22 / Güncelleme: 22.06.2024 21:24:22 / Dünya
Destek için 

İşgal rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana hedef gözetmeksizin saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde şu ana kadar 37 bine yakın kişi hayatını kaybederken bombaların hedefi olmaktan kurtulanları ise büyük sıkıntılar ve acılar bekliyor.

Zorla göç ettirilen, evleri yıkılan hatta kaldıkları sığınma merkezleri ve çadırlar dahi bombalanan Filistinliler, her şeye rağmen hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Enkaz ortasında kurulan çadırlar
Han Yunus'un doğu kesiminde yer alan Beni Suheyl beldesindeki Gazzeliler, yıkılan binaların enkazında kurdukları çadırlar ve kendilerine oluşturdukları insani şartlara uygun olmayan alanlarda barınmaya çalışıyor.

Evleri yıkılınca önce Refah'a göç eden ancak Refah'a da saldırılar başlayınca gidecek başka bir yerleri olmadığı için yaşadıkları yere geri dönmek zorunda kalan Filistinliler, burada hayat mücadelesini sürdürüyor.

Çamaşırlar enkaz arasına gerilen iplere asılarak kurutuluyor
Çocuklar enkazda bulunan küvet ve duşa kabin parçalarında yıkanırken, elde yıkanan çamaşırlar enkaz arasına gerilen iplere asılarak kurutuluyor.

Kendileri için oyun alanları oluşturmaya çalışan çocuklar ise enkazın arasında kurulan salıncaklarla eğlenmeye çalışıyor.

Gazzeli kadın, yaşlı ve çocuklar burada zor şartlar altında yaşama tutunurken bir taraftan da işgal savaş uçaklarının sesi eksik olmuyor.         AA