Emniyet kemeri uyarısına riayet eden yolcular, otobüs kazasını hafif atlattı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kaza yapan bir yolcu otobüsünde 5 kişinin hafif yaralandığını belirterek kazadan kısa bir sürece önce polisin durdurup yaptığı emniyet kemeri uyarısının bunda etkili olduğuna dikkat çekti.

Ekleme: 22.06.2024 20:30:05 / Güncelleme: 22.06.2024 20:30:31 / Güncel
Destek için 

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından tatil dönüşü yolculara emniyet kemerinin önemi hakkında hatırlatmalarda bulundu.

Sosyal medya mesajlarında, araçlarda ve otobüs yolculuklarında emniyet kemeri takmanın önemini vurguladıklarını belirten Yerlikaya, trafik polislerinin de otobüslerde emniyet kemeri kontrolleri yaptığını söyledi.

Yerlikaya, emniyet kemeri takmanın önemini şu örnekle anlattı:

"İşte bunun en çarpıcı örneği Bursa-Antalya seferini yapan bir otobüste yaşandı. Trafik ekiplerimiz otobüsteki yolculara uyarılarda bulundu ve emniyet kemeri takmalarının hayat kurtardığını ifade etti. Otobüs Kütahya’da maalesef şarampole yuvarlandı. Ancak yolcularımızın emniyet kemerleri takılıydı. Kazada 5 vatandaşımız hafif yaralandı ve tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildiler.

Kaza geçiren yolcular; Eskişehir çıkışında otobüslerini trafik polislerinin kontrol ettiğini ve emniyet kemeri konusunda kendilerini uyardıklarını söylediler. "

Yerlikaya, "Sevgili sürücülerimiz, Kurban Bayram tatil dönüşü devam ediyor. Yollarımızda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Lütfen ama lütfen trafik kurallarına uyalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım. Bu uyarıları dikkate alalım ki yolun sonu bayram olsun!" (İLKHA)